Netflix indfrier ikke forventningerne

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Den amerikanske streaming-tjeneste har fået massiv pressedækning og har kickstartet markedet i Danmark – men med hvad? Eksperter giver premieren krads kritik.

Danskere bør nyde opmærksomheden, for de kommende måneder vil leverandører af film og serier gøre sig til. Netflix, Viaplay, HBO, YouBio, Blockbuster og Cmore er i gang eller på vej – og i går lancerede Netflix så det, der lidt kækt kunne kaldes ”My Danish Collection”.

Medie-opmærksomheden har været massiv, fordi Netflix har været udpeget som den spiller, der for alvor ændrer markedet og måden, danskerne ser tv på.

Men dagen derpå ser Netflix ikke ud til at indfri forventningerne – i al fald ikke på selve indholdet.

TV2 Beep skirver ”Ikke helt godt nok, Netflix”. Let at komme i gang og 79 kr. om måneden – begge dele er overskueligt, men indholdet mangler ”big time!”. Langt de fleste udenlandske titler er – underligt nok – fra 2009 eller før, konstaterer Beep, og serierne er kun marginalt bedre opdateret.

Biblioteket vil dog løbende blive opdateret, lover Netflix.

Men det imponerer ikke John G, chefredaktør på Mobilsiden, som på tv i går sammenlignede det med at åbne en bagerbutik med kun rugbrød og romkugler, og så måtte franskbrødet og Othello-kagen komme på et senere tidspunkt.

”Netflix er totalt skuffende,” skriver han på sin blog: Stort set ingen Disney-film, næsten ingen klassikere og for få ”superseje titler”. 2 stjerner ud af 6.

Online-magasinet T3 ligger sig på linie med både Beep og Mobilsiden – både hvad angår at have set frem til den danske Netflix-premiere, og skuffelsen over udvalget, som T3 betegner som ”pauvert”.

Første sæson af Mad Men er tilgængelig, hos amerikanske Netflix er der er adgang til 4 af de 5 viste sæsoner. Serier som Futurama, Grey’s Anatomy, Heroes, CSI og South Park findes ikke på den danske menu, konstaterer T3, der samtidig lader Netflix komme til orde:

“Netflix.dk er ikke en spejling af den amerikanske tjeneste. Det er et spørgsmål om rettigheder. Den danske udgave af Netflix har det bedste udvalg, vi nogensinde har haft ved en lancering. Det er vigtigt at sige, at kataloget ikke er en statisk størrelse, og at Netflix løbende vil tilpasse og udvide sit indhold, efterhånden som de lærer danskerne bedre at kende.”