Nets – næsten – klar med system til mobilbetaling

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Det nye system ’Mobilpenge’ er udviklet af Nets og bakkes op af mobilselskaberne.

Nets og mobilselskaberne er i fuld gang med at forberede overgangen til mobilbetaling med smartphones, som allerede nu er ved at blive danskernes foretrukne adgang til netbanken.

‘Mobilpenge’ hedder systemet, som snart introduceres af Nets. ‘Mobilpenge’ bygger for første gang bro mellem mobiltelefonen og bankkontoen og gør det muligt at betale varer for op til 1500 kroner om dagen via mobiltelefonen.

I starten vil det være muligt at betale for f.eks. køb af tog- og busbilletter eller biografbilletter, men på sigt vil man også kunne bruge mobiltelefonen til at betale i butikker.

Teknologisk forudsætter det nye fremskridt, at mobiltelefonerne får NFC – Near Field Communication – samt at butikkerne udskifter deres nuværende betalingsterminaler.

“NFC kommer til at revolutionere den måde, vi betaler på. Alt vedrørende betaling bliver lettere for forbrugeren, køerne i kassesluserne bliver kortere og forbrugerne får en unik viden om deres egne betalinger når både adgangen til mobilbank og betalingen sker med samme enhed”, siger Senior manager Mette Grimm Munck fra Nets Danmark.

Mobilselskaberne har dermed opgivet kampen om at stå for fremtidens betalingsformidling, som det f.eks. sker med småbeløb i sms-betalinger.

Ifølge Eva Berneke, koncerndirektør for branchesalg i TDC, er det vigtigt at mobilselskaberne sammen med Nets sikrer, at der er en fælles platform, så det bliver sikkert at bruge mobiltelefonen til at betale med (Børsen, p. 38-39).