Nordjysk award sætter rekord

Peter Engholm
25@mail.dk

Juryen ved Årets Brøl, Nordjyllands temperaturmåling af ’virkningsfuld, kreativ og veludført markedsføring’, skal i år bedømme næsten 170 arbejder.

Et ’historisk stort løvebrøl’ bliver det ikke til denne gang. Men det er tæt på. Arrangørerne af det nordjyske awardshow Årets Brøl havde nemlig sat mindst 175 indsendte arbejder som krav for at kunne kalde konkurrencen historisk.

Nu må de nøjes med, at konkurrencen er større end nogensinde før: 168 indsendelser til arrangementet, der har været afholdt hvert år i Aalborg siden 2013.

Hos arrangøren, Erhverv Norddanmark, siger sekretariatschef Anita Møller: 

”Igen i år er der flot spredning blandt reklame- og PR-bureauer, selvstændige kreative, producenter og annoncører. Rigtigt mange er med for fjerde gang, men vi kan også glæde os over, at der fortsat kommer nye til. Både virksomheder, der er etableret siden seneste konkurrencerunde, og nogle, der først nu har valgt at sende bidrag ind.”

Hun oplyser, at hovedvægten ikke overraskende ligger på indsendere fra Aalborg-området, men at det giver fortsat mening at tale om en nordjysk konkurrence, idet der også er deltagere fra eksempelvis Thisted, Rebild og Frederikshavn. 

Konkurrencesekretariatet har opgjort, at der er kritisk masse i samtlige kategorier, der i år er samlet under de tre temaer Kampagne & Film, Digitalt samt Design & Foto.

”Der er stor forskel på mængden af bidrag i de enkelte kategorier – og i lighed med tidligere er der nogle stykker, der stikker særligt ud til den positive side. I år er det Corporate Website, Reklamefotografi og Unikt Kampagneelement, der har tiltrukket flest bidrag.”

Nu er det så juryens opgave at granske arbejderne. Vinderne bliver offentliggjort i forbindelse med den afsluttende prisfest, der finder sted fredag 11. november på Wonderland Spritten i Aalborg.

Juryen i 2016:

  • Thomas Hoffmann, kreativ direktør, &Co, juryformand for fjerde gang i træk
  • Troels Nørlem, Director, Designit
  • Kirsten Poulsen, direktør og indehaver, Firstmove
  • Niels Heilberg, Senior Creative, Hjaltelin Stahl
  • Anne Glad, forbrugerekspert, Envision, samt livsstilsekspert i “Kender du typen?” på DR – og ny i Årets Brøl-juryen
  • Rasmus Dunvad, kreativ direktør, Envision – og ny i Årets Brøl-juryen