Nordjysk bureausucces henter penge hos investeringsfond

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Lazzaweb er specialiseret i Google Marketing og er gået frem år for år. Nu skal en investor hjælpe med den fortsatte udvikling.

For et par uger siden kunne nordjyske Lazzaweb fremlægge et regnskab for 2022 med markant vækst på toppen og endnu større vækst på bunden. Nu markerer bureauet så det gode regnskab med en nyhed om, at en investeringsfond har overtaget 44 pct. af Lazzaweb, som stifteren Patrik Lazzaretto hidtil har ejet 90 pct. af. De resterende 10 pct. har været ejet af CEO Mathias Theis.

Investoren er Investor Hub Viborg.

“Vi har siden etableringen af Lazzaweb haft fokus på at skabe en stærk forretning og en virksomhed, der er blandt de absolut bedste Google-bureauer i Danmark. Det er vi lykkedes med, og derfor er vi også stolte over, at vi har skabt interesse blandt flere investorer gennem de seneste år, hvilket også bunder i vores solide vækst og tætknyttede kundeforhold. I sidste ende er valget faldet på Investor Hub Viborg, fordi dette partnerskab giver os muligheden for, at Lazzaweb som bureau både kan fortsætte under samme navn og med samme værdier samt strategi, hvilket vi vægtede højt i beslutningsprocessen,” siger stifter og bestyrelsesformand i Lazzaweb, Patrik Lazzarotto, i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Samtidig ønsker vi ikke, at vores hidtidige succes får os til at læne os tilbage – tværtimod. Derfor træffer vi denne modne beslutning og får en investor i ryggen, så vi kan sætte endnu mere fart på vores udvikling. Med Investor Hub Viborg ombord som partner styrker vi både vores setup og får tilført yderligere økonomiske ressourcer og knowhow, hvilket skal tage Lazzaweb til det næste niveau.”

Prisen er uoplyst, men opgives til at være tocifret. Lazzaweb har de seneste tre år gennemsnitligt tjent ca. 4,2 mio. kr. før skat og bruttoavancen er blevet ca. tredoblet i samme periode. Tager man en multipel på 7, så lander den samlede værdiansættelse på mellem 25 og 30 mio. kr.

Nøgletal for Lazzaweb

  • Bruttoavance 20,961 mio. kr. +26,8 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 873.379 kr. +16,2 pct.
  • Lønandel 51 (61)
  • Resultat før skat +6,284 mio. kr. +90,4 pct.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz