Nu forsvinder Bark-navnet også i Sverige

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Det svenske mediabureau vender tilbage til sit oprindelige navn.

Et skridt frem og et tilbage. Det er set før i regi af det oprindeligt dansk-skabte Bark Group Inc.

Nu skifter selskabets svenske selskab og pt eneste aktivitets så navn. For et halvt år siden blev Tre Kronor Media indrulleret i Bark og skiftede navn til Bark Stockholm.

Nu vender man så tilbage til det oprindelige navn.

“Vi ændrer navnet tilbage, da vi inden for Bark Group har bestemt, at det er bedre, at hvert selskab inden for gruppen beholder sit regionale præg og det man har bygget op. Vores kunder synes også bedre om navnet Tre Kronor Media & Reklame,” siger adm. dir. Niclas Fröberg til Resume.

Det er ellers ikke mere end et par uger siden, at Bark Group i en meddelelse til OTC Bulletin Board fortalte om en ny vækststrategi, hvor man vil overtage andre bureauer gennem rene aktiebytter.

Modellen sigter mod at skabe incentives til at promovere Bark Groups succes og desuden fremme samarbejdet mellem de enkelte selskaber. Der tales om fordelen ved at være en del af et netværk sideløbende med at bevare en selvstændighed.

I Danmark er alle Bark-selskaberne lukket ned og tre af dem er under konkursbehandling. Selvom konkursbegæringerne er afleveret på forskellige tidspunkter, så er de samlet hos den samme kurator, der således har gode muligheder for at etablere et overblik over pengestrømme imellem selskaberne – både de danske og ud af landet.