Nu vil Cannes også belønne effektivitet

Peter Engholm
25@mail.dk

Cannes hylder verdens ypperligste kreativitet, men nu tilføjes en kategori, Creative Effectiveness Lions.

I næste uge afholder DRRB årets Advertising Effectiveness Award, som brancheforeningen fremhæver som modtræk til branchens mange kreative priser, herunder Cannes Lions.

Men så stor behøver forskellen ikke at være, for organisationen bag sommerens VM-i-reklame har netop lanceret en ny kategori, Cannes Creative Effectiveness.

Kategorien vil fremhæve den kreativitet, som påvirker forbrugeradfærd, mærkevarekapital, salg og overskud – eller kortere: Har en målbår og beviselig effekt på kundens indtægter.

Nåleøjet til kategorien bliver lidt mere snæver end vanligt, idet kun arbejder, der som minimum er kommet på shortlisten (uanset kategori), kan deltage i Creative Effectiveness.

Til bedømmelsen bliver strategi tillagt 25 pct, idé 25 pct. og resultat 50 pct, og vinderne får Gran Prix samt løver – og kun løver. Der præciseres ikke i ædelt metal som ellers i Cannes.

“Cannes Lions har altid været og vil altid være en festival om kreativitet. Imidlertid er ROI vigtigere end nogensinde for kunderne, og det er afgørende, at vi anerkender og præmierer dette -vel at mærke uden at miste kerneværdien i Cannes Lions,” siger festivalens formand, Terry Savage.