Ny adm. direktør i Dreyer+Kvetny

Peter Engholm
25@mail.dk

Jakob Dreyer indleder en orlov fra bureauets daglige arbejde. Han vil fortsat udvikle og lede nye kommercielle forretninger – i flere forskellige brancher.

Når bureauet hedder Dreyer+Kvetny, lyder det ikke umiddelbart som et større skift, at den adm. direktør ikke længere er Dreyer, men Kvetny. Men der er tale om et længe forberedt strategisk træk, der skal bane vejen for et generationsskift i bureauet og tilføre det flere ledelseskræfter.

Og når Jakob Dreyer nu er stoppet som adm. direktør – og afløst af Peter Kvetny – for at træde ind i en nyetableret bestyrelse, så tager han samtidig hul på en orlov fra bureauets daglige arbejde for at udvikle ny forretning – både for bureauet og i høj grad også i andre og nye sammehænge.

Dreyer+Kvetny først, hvor den daglige ledelse udover Peter Kvetny består af kreativ dir. Knud Andersen og af Esben Bie, der er Digital Director:

”Vi har længe planlagt, at jeg rykker opad i organisationen som bestyrelsesmedlem. I et glidende generationsskifte skal jeg ikke stå i vejen for at tilføre bureauet flere ledelseskræfter, nye kompetencer og partnere. Bureauet er godt rustet – med udvidelser og udvikling på det digitale område, der er platformen for vores integrerede kommunikation, og med en række kundegevinster i år,” siger Jakob Dreyer.

I bestyrelsen skal han bidrage med strategi og udvikling af både nye markeder, forretningsområder og produkter. Og på netop disse områder vil Jakob Dreyer bruge sin erfaring sammen med andre og nye partnere.

”I den orlov fra bureauets daglige arbejde jeg nu indleder, agter jeg aktivt at gøre brug af min erfaring som erhvervsmand, som virksomhedsleder og som iværksætter. Jeg har selv en række konkrete planer, og jeg bliver – meget jævnligt – præsenteret for spændende initiativer at deltage i. Der er i dén grad mange gode ideer i omløb for tiden, og min ambition er at gøre nogle af dem til kommercielle succeser,” siger Jakob Dreyer og udelukker på forhånd ingen roller, hvad enten det er bestyrelsesmedlem, direktør, investor eller på anden vis fødselshjælper.

Han vender hverken bureauet eller makkeren – og vennen – Peter Kvetny ryggen i sin nye rolle:

”Jeg beholder indtil videre min ejerandel i – og kan fortsat udvikle for – Dreyer+Kvetny. Og de øvrige forretninger, jeg herefter vil udvikle, drive og lede, vil ikke komme i nærheden af at konkurrere med bureauet. Det bliver ikke inden for kommunikation,” siger Jakob Dreyer.