Ny app vil konkurrere medl MobilePay og Swipp

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Et lille dansk firma vil nu konkurrere på markedet for mobilbetalinger. Det sker på basis af en testperiode hos butikker i Randers.

Danske Bank buldrer derudaf med MobilePay. Swipp – med 81 banker i ryggen – gør hvad de kan for at konkurrere med MobilePay. Nets har også annonceret en mobilbetalingsløsning og ude i verden er både Apple og Samsung aktive på markedet for mobilbetalinger.

I det spil melder der sig nu en lille dansk udbyder, skriver Børsen.

Meewallet hedder den nye app. Den er udviklet af Kim Vindberg-Larsen, og har Forbrugsforeningen og SDC med på sidelinien, mens Microsoft har bakket op om den teknologiske udvikling.

Meewallet er hidtil blevet testet i flere butikker i Randers, og vil blive lanceret i hele landet i næste måned. Det bliver dog ikke meldt nærmere ud, hvor mange butikker, der vil være tilknyttet Meewallet til april.

Det er ikke lykkes for Kim Vindberg-Larsen at få samarbejde med Danske Bank, Nordea eller Jyske Bank, ligesom Nets heller ikke har været interesseret.

Dermed er det Visakort, Mastercard, Forbrugsforeningens kort og bankkonti, der er knyttet til SDC, som kan bruges.

På spørgsmålet om det ikke er essentielt for Meewallet at være knyttet dankortet, svarer Kim Vindberg-Larsen:

”Jo, det vil da være rart. Men vi er ikke afhængige af plastik. Vi er en plastik-afløser og vi vil meget hellere have adgang direkte til kontonummeret.

Han siger endvidere, at 80 procent af alle dankort er Visa-dankort og disse kan bruges i Meewallet. Han fremhæver desuden, at Meewallets terminaler er billigere end Dankort-terminalerne.

Børsen, p. 18.