Ny award samler næsten alle årets arbejder

Peter Engholm
25@mail.dk

Danish App Award savner ikke opbakning, idet stort alle dansk-producerede apps fra det seneste år, er indsendt til næste måneds awardshow.

Lokalet er lejet, juryen er fundet – det eneste, arrangørerne af nyindstiftede Danish App Award manglede, var opbakning fra branchen i form af indsendte arbejder.

Og her, to dage før deadline, kan man konstatere, at dét også er på plads.

“Vi har fået 60 indsendelser, og det er tæt på at være samtlige apps lavet herhjemme i det forgangne år. Så i dét lys er vi meget tilfredse allerede nu,” siger Nicolas Thomsen, initiativtager til Danish App Award samt medstifter og kreativ direktør i app-huset Shape.

Han medgiver, at der stadig kan nå at dukke enkelte flere apps op inden deadline, for lige så tilfreds han er med antallet af indsendte arbejder, lige så overrasket er han over bredden i indsendelser.

“Vi har fået indsendelser fra de største banker, over bureauer til enkeltmands-virksomheder, der fra skrivebordet derhjemme har produceret apps, vi dårligt nok var klar over eksisterede,” siger Nicolas Thomsen.

Den 28. september mødes juryen, anført af Nikolaj Sonne, vært for DR2’s So Ein Ding, i Den Sorte Diamant, København, for at bedømme de indsendte arbejder.

Awarden har tre egentlige kategorier – design, funktionalitet og brugervenlighed – og juryen går i hver kategori samtlige arbejder igennem for at identificere hvilke fem, der skal på shortlisten.

Derudover vil juryen kåre Årets App, og blandt alle de ca. 15 nominerede vil publikum både op til og under selve awardshowet kunne stemme på Publikumsfavoritten.

Alle vinder-apps får en såkaldt Sugarcode – en 2,5 kg sukkerknald i marmorgranulat – og enhver nominering udløser to fribilletter til selve awardshowet, der finder sted den 13. oktober på Nationalmuseet i København.

Til arrangementet er der plads til 200 deltagere, og der er på nuværende tidspunkt ca. 100 billetter tilbage.