Ny direktør på jobbet: 6-9 fyret i Guava

Peter Engholm
25@mail.dk

Guava Communications samler flere virksomheder på samme adresse, og takket være dobbelt-funktioner – og ejendoms-kunder – må nyudnævnte Jacob Nyborg ty til afskedigelser.

Guavas adm. dir. Brian Mertz Petersen var absolut fortrøstningsfuld omkring Cubizz-stifter Claus T. Hansens afgang fra Guava Communication. Han forventede ikke, at det ville føre til tab af medarbejdere eller kunder, fortalte han Bureaubiz i sidste uge.

Men det var ikke det samme som, at der ikke ville forsvinde medarbejdere.

Den nye direktør for Guava Communcication er Jacob Nyborg, og han måtte i forgårs ty til fyringer, der omfatter ca. 20 pct. af staben. Ikke på grund af Claus T. Hansens afgang, men blandt andet for at skabe plads til endnu flere medarbejdere.

“Cubizz og Cph Group er sammen nu, og det koster selvfølgelig snitflader. Desuden flytter hele Notabenes organisation ind den 1. januar, hvor vi så bliver i alt 60-70 medarbejdere. Og vi har taget de nødvendige tilpasninger nu”, siger Jacob Nyborg.

Rygterne går på i alt 9 fyringer, fordelt på bl.a. 2 receptioniser, 2 i kontakt-afdelingen og 2 i indsigt-afdelingen. Jacob Nyborg bekræfter funktionerne, men bestrider antallet:

“Der er tale om seks afskedigelser, hvoraf en har været på halv tid. Resten har enten fået nye udfordringer eller afslutter vikariater,” siger Jacob Nyborg.

Farvellet til de ni medarbejdere skyldes ikke kun dobbelt-funktioner, men også at man “tilpasser organisationen til markedsvilkår” – idet man også har haft kunder i ejendomsbranchen.

“Det er kedeligt at skulle skille sig af med folk. Men alle virker afklarede. Guava er med sin vision om performance marketing i gang med at organisere sig ambitiøst. Vi er i gang med etablere en udviklingsforretning, der er præget af stor forandring. Og de 12-14 virksomheder, der er samlet i Guava, er formet af entreprenører, og her er man vant til forandringer. Ellers ville vi ikke være her. Der er ofte utålmodighed, hvis ikke tingene går fremad, eller hvis ledelsen ikke reagerer på forandringer”, siger Jacob Nyborg, der understreger, at fyringerne var en barsk begyndelse på CEO-posten i Guava Communications.

“Adskedigelserne var kommet, uanset om det var Claus T. Hansen eller mig, der havde siddet på posten. Vores plan er mega-ambitiøs – og den slags kan også være rigtigt svært,” siger Jacob Nyborg.