Ny kapital sætter turbo på 123hjemmeside

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Virksomheden får tilført 13 mio. kr., som skal medvirke til en yderligere ekspansion internationalt.

123hjemmeside, der leverer enkle og billige hjemmeside-løsninger, har haft fart på i de senere år. Og nu skal der endnu mere fart på.

Det sikres af en investering på 13 mio. kr. i virksomheden. Investoren er Kaare Danielsen, der står bag Jobindex.

“Siden 2005 har  vi satset benhårdt på internationalt salg, og det er lykkedes  os at skabe  en profitabel forretning med vækstrater på omkring  40 pct. om året de seneste 5 år, alene gennem  organisk vækst. Nu har  vi fået en investor, der  tilfører os et stort beløb, så vi kan accelerere vores internationale vækst markant,” siger Morten Elk, der er adm. dir. og medstifter af 123hjemmeside.

123hjemmeside er allerede etableret på 14 markeder ud over Danmark og har 55.000 betalende abonnenter. Med kapitaltilførslen forventer virksomheden ved udgangen af 2013 at være etableret på 19 nye markeder.

“Vores forretningsmodel har  vist sin levedygtighed i ikke mindre end 14 lande uden  for Danmark, og vi ved nøjagtigt, hvilke ’knapper vi skal skrue  på’, når vi går ind på et nyt marked. Vores forretningsmodel har  dokumenteret sin bæreevne på internationalt plan,” siger Morten Elk.

Omsætningen var i seneste regnskabsår på 27 mio. kr. og overskuddet var på 2,7 mio. før skat.

Kaare Danielsen siger til Børsen:

“Jeg har jo tjent en del penge på Jobindex, og jeg synes egentlig, at det er meget passende, at nogle af de penge, der er tjent på internetfirmaer, kommer ud at arbejde i nogle andre internetfirmaer og være med til at bygge dem op. Og så er det jo noget, jeg ved noget om – både det at drive internetfirma og også den business-to-business-vinkel, virksomheden har. 123hjemmesides kunder er jo især små virksomheder, og dem har vi også rigtig mange af i Jobindex.”