Ny Umwelt-direktør har familie-relationer til bureauets nye kunde: PFA

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Men det giver ingen problemer i forhold til PFA, når bare bureauet sikrer, at Mikkel Heideby ikke kommer til at have noget med PFA at gøre.

Mikkel Heideby påkalder sig særlig interesse blandt de to nye direktører og medejere i Umwelt, idet han er søn af PFA’s adm. dir. Henrik Heideby. Umwelt har for kort tid siden vundet en bureaukonkurrence om PFA.

Men der er ingen problemer i forhold til den nye kunde fortæller underdirektør Søren P. Espersen. Han har tidligere forklaret PFA’s habilitetsregler således:

“Vi har et princip om armslængde, der indebærer, at et familiemedlem til en ledende medarbejder godt kan arbejde hos f.eks. et advokat-kontor, et trykkeri eller et reklamebureau. Man kan bare ikke have noget med PFA at gøre”.

Og Mikkel Heidebys medejerskab og rolle som kontaktdirektør i et bureau af Umwelts størrelse strider ikke mod disse regler.

“Men det er klart, at vi kommer til at have en dialog med Umwelt om, hvordan de sikrer, at Mikkel Heideby ikke kommer til at have noget med PFA at gøre. Det skal de forpligtige sig til og så længe, de ikke giver os anledning til at mistænke en sammenblanding af roller, vil vi ikke have noget problem med, at Mikkel Heideby er medejer af bureauet.
Fakta er, at vores kontakt er adm. dir. Steen Søndergaard. Han er kontaktansvarlig på PFA, og det giver mig en god sikkerhed for, at det kan lade sig gøre at håndtere PFA uden, at Mikkel Heideby bliver involveret”, siger Søren P. Espersen. Og bekræfter dermed, at Umwelt er PFA’s nye bureau. Hidtil har virksomheden ikke villet sige andet end, at man havde indledt dialog med et af de fire bureauer i konkurrencen.

“Vi er forsigtige, og alt kan ske, indtil man har fået pennen til papiret. Men nu er vi så langt, at vi godt tør sige, at Umwelt bliver vores nye bureau”, siger Søren P. Espersen.

Ifølge Bureaubiz’ informationer sagde både Martin Michael Hansen og Mikkel Heideby op i begyndelsen af august, hvor bureaukonkurrencen var i fuld gang.

Søren P. Espersen vil ikke fortælle, hvornår PFA blev orienteret om Umwelts kontakt med Mikkel Heideby.

“Men vi er blevet orienteret på en sådan måde, at det ikke giver os anledning til at tro, at Mikkel Heideby har været involveret i konkurrencen. Vi screenede bureauerne i maj og opgaven blev stillet inden sommerferien med præsentation i august, så jeg er så sikker, som jeg kan være på, at han ikke har haft noget med det at gøre”, siger Søren P. Espersen og understreger, at PFA har søgt at køre konkurrencen så professionelt og retlinet som overhovedet muligt.