Ny version i luften på en af Danmarks mest brugte apps

FiG

Nodes står bag udviklingen, der bl.a. har bragt ForceTouch i brug for første gang i Danmark.

E-boks er en af Danmarks mest benyttede apps, så at udvikle en ny version lyder som en drømmeopgave for et bureau. Der var dog langt fra frit spil for Nodes, for e-Boks er ikke bare en app.

“e-Boks er underlagt en række restriktioner og regler pga. naturen i deres forretning. Derfor har en stor del af opgaven været at lytte til brugerens behov og finde løsningsmuligheder, der tager hensyn til disse restriktioner. Jeg synes, vi har fundet en rigtig god balance og samtidig formået at udkomme på rekordtid” siger Andreas Rasmussen, Managing Partner hos Nodes.

Kontakten mellem Nodes og e-Boks begyndte i sommer og udviklingen har stået på i de seneste måneder med fokus på at forbedre brugeroplevelsen og samtidigt skabe et fundament for agil udvikling.

Nodes og e-Boks har efter grundig research og brugertests introduceret 3D Touch til at se dokumenter ved et hårdt tryk på oversigtssiden samt Touch ID til login for at skabe et hurtigere login-flow. ForceTouch er implementeret i applikationen, som den første i Danmark.

Applikationen forventes åbnet mere end 10 mio. gange alene i januar 2016. Dermed vil arbejdet blive testet grundigt igennem fra starten. Og der er da også tænkt på løbende forbedringer og tilpasninger.

Et vigtigt delmål med den nye e-Boks app har været at lave en mere ‘levende’ app med fokus på en mere udviklingsproces med kortere cyklusser.

Projektets præmis er den agile og brugercentrerede process hvor man arbejder med mindre, men hyppigere iterationer samtidigt med at brugeren bliver inddraget mere i UX og designfasen. Derfor vil app’en fremover have en kvartalsmæssig release cyklus, hvor brugerfeedback og nye features bliver medtaget.

“For at bevare vores position i Danmark og samtidig vinde markedsandele i Sverige og Norge, er der brug for fokus på de mobile platforme. Det gør vi bedst ved, at lytte til brugere og kunder kombineret med en kort time-to-market,” siger Claus Bessermann, der er Product Manager hos e-Boks.