Nyt bureau har fravalgt konsulenter og plannere

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

ÅrhusKontoret er et bureau, der kun skal være befolket af kreative. Bag står nogle af Danmarks mest kreative.

Hvis der ind imellem på bureauer kan opstå skismaer mellem konsulenter, plannere og kreative, så kommer det ikke til at ske på et nyt bureau i Århus.

ÅrhusKontoret har nemlig valgt at starte op som et bureau “kun med kreative”.

“Det kan selvfølgelig være fint nok at man gerne vil se på en virksomhed udefra og eventuelt udfordre den på forretningsgrundlaget. Man risikerer dog let at komme til kort, når man kloger sig over for folk, der naturligt har et indgående kendskab til deres forretning, og under alle omstændigheder, så ser vi vores mulighed i markedet et andet sted. Hvis vi skulle have både mediefolk og plannere, så ville vi kun have råd til en eller to kreative, og vi mener, at kreativiteten er vores styrke. Derfor har vi valgt en model, hvor bureauet kun består af kreative”, siger Anders Tranæs, der har fået rollen som administrerende direktør for bureauet.

Han tilføjer, at det bliver op til kunderne selv at håndtere strategi og planning, og navnet kan man således oversætte til “den kreative afdeling”.

Bag bureauet står folk, der kender hinanden fra Uncle: Jonas Nørregaard, Thomas Falkenberg Rasmus Dunvad og administrerende direktør, Anders Tranæs. Disse fire ligger i top 15 på Creative Circles liste over de mest vindende reklamefolk i Danmark.

De fire har forladt Uncle på forskellige tidspunkter. Anders Tranæs er den, der har været på bureauet senest. Han stoppede med udgange af året.

Endelig er også den hollandske designer, Hans Leijdekkers, med i ejerkredsen.