Nyt bureau med 20 medarbejdere åbner i København

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

”Vi er et nyt mobilbureau, men har været her længe,” lyder meldingen fra bureauet, der nu vil konkurrere med de store app-huse.

Det hører til sjældenhederne, at et bureau har 20 medarbejdere på åbningsdagen – men det er tilfældet med WeMobilise, der holder til i hjertet af København.

Adressen er Pilestræde 34, og dermed Berlingske Media. Og det er samtidig baggrunden for de mange medarbejdere og meldingen om, at det nye mobilbureau har været her længe. Her skal begrebet ”længe” ses i forhold til app-verdenens unge alder.

”Vi har i godt to år, som Mecom Mobile Center, været en international it-afdeling. Vi står bag 140 apps til Mecom-selskaberne i 4 lande. Nu springer vi ud som et fullservice mobilbureau og tilbyder mobile løsninger til virksomheder uden for Mecom – samtidig med vi fortsætter med at udvikle produkter til Berlingske Media og søsterselskaberne i Norge, Holland og Polen,” siger Anders Oliver Andersen, direktør i WeMobilise, til Bureaubiz.

De 20 medarbejdere er omtrent ligeligt fordelt mellem en teknisk udviklingsafdeling i Ukraine og en koncept- og salgsafdeling i København. I øjeblikket er bureauet ved at lægge tyngden på sidstnævnte, nu hvor målet bliver at hente kunder uden for Mecom-koncernen.

Hvorfor ikke flytte godt 100 meter – og blive en del af MarketSquare, der jo også er et Berlingske-bureau?

”Vi har allerede et etableret samarbejde med MarketSquare, men de er et reklamebureau, og vi er mobilbureau – og vi opdyrker de mobile kompetencer. Vi vil gerne være synlige med vores koncept, der ikke kun omfatter det tekniske, men også et app-panel på 22.000 personer, der kvalitetssikrer vores produkter, og vores tilknytning til mediehuset. Herigennem kan vi sikre vores kunder, at løsningerne bliver markedsført og kommer ud til brugerne,” siger Anders Oliver Andersen.

Han bekræfter, at WeMobilise med sin nye bureau-status kommer til at konkurrere med app-huse som Trifork, InSilico og Shape.