Af Emil Nørlund emil@bureaubiz.dk
Det nystartede bureau N'Fellows slår sig op på at have 'fritgående kreative'.

Tre unge kreative savnede jobs, som favnede både modet og fleksibiliteten ved freelancelivet samt sikkerheden i et bureau. Derfor har de nu startet deres eget i et opgør med det traditionelle bureau-setup.

Agency N’Fellows er et nystartet kreativt kollektiv med en fælles administrativ base centreret omkring kreative freelancere kaldet ’fellows’.

Efter en række år i den etablerede bureaubranche besluttede Jacob Bjerring og Mads Haakansson at fortsætte deres kreative arbejde som freelancere.

De to var drevet af en kreativ skabertrang og et ønske om at have fuld kreativ frihed. Men da freelancelivet også indeholder en masse administration, økonomi og regler, oplevede de, at det føltes kvælende for deres kreative ambitioner.

Denne problemstilling er baggrunden for, at de sammen med tredjemanden, Lukas Holtmann, nu har skabt Agency N’Fellows, som er en hybrid mellem det klassiske bureau og livet som freelancer.

Vil forene det bedste fra to verdener
Agency N’Fellows vil gerne skabe frie rammer for kreativitet samt administrativ kontrol og overblik. For ifølge stifterne af Agency N’Fellows er en af udfordringerne i bureauverden, at der går rigtig meget talent til spilde, fordi det er svært både at finde tid til at være kreativ på kommando over for kunder og samtidig udleve sine egne kreative drømme.

Og stifterne tænker, at det måske netop er derfor, at mange af de kreative talenter, som de kender, ikke ønsker at blive stavnsbundet til et fast bureau.

Om tanken bag bureauet siger medstifter Jacob Bjerring:

“Vores ambition er at skabe morgendagens kreative bureau, der matcher de nye generationers krav til en arbejdsplads. Det gik vi til som enhver anden kreativ opgave. Så vi satte os derfor ned for at se på fordele og ulemper i både et klassisk bureau og i livet som freelancer. Og vi har fundet frem til en løsning, der tager lidt fra bureauverdenen og lidt fra det at være freelancer, som i fællesskab giver et koncept og en forretningsmodel”.

Setup bag bureauet
Idéen er at Agency N’Fellows sørger for alt til deres kreative herunder gratis kontorpladser, mødefaciliteter, frokostordning, internet, forsikringer og licenser.

Derudover er der tilknyttet en project manager og en client manager, der bidrager med projektledelse og kundekontakt, samt den administrative del af de opgaver, som de kreative fellows arbejder på.

De kreative tjener selv op mod 75% af budgettet på et projekt, hvoraf resten går til bureauet for at dække fællesudgifter, inspirationsture og fælles oplevelser.

På den måde mener bureauets at kunne indfri ambition om at skabe de bedste rammer og forudsætninger for, at kreative kan gøre, hvad de er bedst til – nemlig være kreative.

Agency N’Fellows holder deres officielle åbning fredag d. 27. oktober.

Du kan finde begivenheden på deres facebookside.

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Kom på forkant med vigtig viden om bureau- og marketingbranchen. Skriv til britta@bureaubiz.dk og få et godt tilbud. Du kan også ringe på  71 74 79 91

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • BureauNyt
  • PersonNyt
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • Årligt gå-hjem-møde
Køb nu

Kommentarer