Ny identitet og nyt logo til monopol skal skabe åbenhed

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Danmarks største eldistributør kommer nu til at hedder det samme som et PR-bureau. Kontrapunkt står bag den nye visuelle identitet.

Inden for kommunikationsbranchen er der et PR-bureau, der hedder Radius. De skal nu dele navn med noget helt andet, idet monopolselskabet Dong Energy Eldistribution skifter navn til Radius Elnet.

Men ud over at sige, at Radius sætter strøm på kommunikationen, så er det svært at finde ligheder mellem de to – og Radius Kommunikation må også leve med ikke at have monopol på kommunikation.

”Vi synes, det er sjovt, at der er andre der også kan lide navnet, så vi har straks liket,” siger partner og stifter Nicolaj Taudorf Andersen, Radius Kommunikation.

Bureauet må også konstatere, at opgaven med at skabe en ny identitet til det nye selskab er gået til anden side. Det er nemlig Kontrapunkt, der står for udviklingen af både det nye navn, design og den visuelle identitet.

Arbejdet indebærer også et nyt logo, der er båret af rundede bogstaver, som illustrerer formen på Radius’ produkt, deres elkabler. Det åbne U symboliserer rækkevidde, og skal medvirke til at give logoet karakter samt et optimistisk og imødekommende udtryk.

”Kontrapunkt har skabt et logo, der er enkelt, solidt og ligetil. Radius er udtryk for, at alle elforbrugere og markedsaktører inden for vores radius eller forsyningsområde kan regne med en sikker og stabil elforsyning. Radius er en teknisk stærk virksomhed, og vores gode service rækker ud til alle kunder,” siger Knud Pedersen, formand for bestyrelsen i Dong Energy Eldistribution. Han fortsætter:

“Vi er jo en monopolvirksomhed, og Radius skal understøtte vores ambition om at have endnu mere fokus på vores kunder. Det har været et stort og vigtigt skridt for os at bidrage til at skabe et gennemsigtigt marked ved at skille navnet på vores eldistribution klart fra Dong Energy, så kunderne kan kende forskel på de kommercielle elleverandører og elnetselskaberne.”

Navneskiftet og den nye identitet træder i kraft den 1. april 2016.

Radius, hidtil Dong Energy Eldistribution, er Danmarks største eldistributør. Radius er et uafhængigt eldistributionsselskab, som fortsat vil være 100 % ejet af DONG Energy. Radius driver og ejer det elnet, som forsyner 1.000.000 hjem og virksomheder i København, på Frederiksberg og i Nordsjælland. Radius arbejder for en stabil og sikker elforsyning med en effektiv og enkel kundeservice.