Nyt navn skal fortælle, at trykkeri er blevet 100% bæredygtigt

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Tryksager kan graves ned og man kan plante grøntsager oven på. Strømmen leveres fra vindmøller og transport foregår i el-biler.

KLS Grafisk Hus skifter navn til KLS Pureprint for at synliggøre, at de nu leverer hundrede procent bæredygtige trykmaterialer.

Tryksagerne er så rene, at de endda kan plantes i haven og indgå som kompost i det naturlige øko-system, fremhæver adm.dir. og medejer, Knud Erik Larsen:

”Vi har udviklet egne trykfarver, der er plantebaserede, og vi anvender kun miljøvenligt, nedbrydeligt papir og karton. Derfor kan man tage vores tryksager som er 100 procent biologisk nedbrydelige, grave dem ned i køkkenhaven og bagefter plante grøntsager ovenpå,” siger Knud Erik Larsen.

Det har taget otte år, fra KLS Grafisk Hus med Knud Erik Larsen i spidsen skitserede de første tanker om at blive verdens grønneste trykkeri, og til i dag, hvor man ifølge pressemeddelelsen, er ’det ene af kun to trykkerier i verden, der kan dokumentere hundrede procent bæredygtighed i alle materialer og i hele virksomhedens drift.’

Det betyder, at driften er CO2-neutral, at al strøm leveres fra vindmøller og at virksomheden kører i el-firmabiler og leverer med el-lastbil.

Der har været mange holdninger imod visse tryksager og endda en lovgivning på vej om at pålægge en afgift på husstandsomdelte reklameaviser, som dog blev taget af bordet i sidste øjeblik.

Men selvom det har kostet mange udviklingstimer at nå så langt, har det været det værd, for det betyder, at tryksager ikke længere behøver at være et problem.

”Det er intet mindre end en bæredygtig revolution, vi er i gang med. Før har mange ment, at det var vigtigt at nedbringe mængden af tryksager af hensyn til miljøet. Nu er tryksager faktisk en fordel for verden, hvis det gøres på vores måde,” siger Knud Erik Larsen.