Nyt netværk skal fremme dansk kreativitet

Peter Engholm
25@mail.dk

Månedlige morgenmøder skal bryde en tendens; at kreative ikke taler sammen – og da slet ikke på tværs af fag. Bureaufolk, designere, arkitekter mødes med både læger og ingeniører om kreativitet i København.

CreativeMornings er et amerikansk netværk for kreativitet, der kommer til København – og holder sit første morgenmøde fredag den 26. september.

”Vi skal fremme kreativitet i København. Og kun ved at blande faglighed – så det ikke kun er eksempelvis bureaufolk, der mødes – kan vi blive beriget,” siger Mikkel Noe Westh, manden bag CreativeMornings Copenhagen.

Han er også chefrådgiver i Bysted, men hans afsæt er personligt, og ikke funderet i design- og kommunikationsbureauet. Fra hans arbejdsplads har han imidlertid gjort en iagttagelse, der satte ham i gang:

”Vi bor tæt på både andre bureauer og arkitekter, men vi taler aldrig sammen. I den kreative verden er vidensdeling ikke hemmelig – der er bare ikke en tendens til, at vi taler sammen,” siger Mikkel Noe Westh.

Konceptet bag CreativeMornings er enkelt: Morgenmad, kaffe og et oplæg på 20 minutter, der fortolker kreativitet. Mødet foregår den sidste fredag hver måned og har til formål at udvikle det kreative community i København. Hvert møde er gratis og åbent for alle.

Man kan mene, at København ikke umiddelbart savner hverken morgenmøder eller gå-hjem-møder. CreativeMornings Copenhagen slår på at være det første mødetilbud uden tilknytning til en bestemt virksomhed.

”Når møderne ikke er funderet i en virksomhed, undgår vi de kommercielle interesser, der ofte er til den slags møder,” siger Mikkel Noe Westh.

Han har erfaringer med et lignende tiltag, som bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig for TEDxCopenhagen i gennem to år.

”Fordelen ved at køre CreativeMornings måned efter måned – frem for at have ét skud om året – er, at vi kan tillade os mere vovede valg. Ved det første møde vil oplægsholderen være Jan Madsen, professor i computer-baserede systemer ved DTU,” siger Mikkel Noe Westh.

Jan Madsen vil forklare, hvordan han bruger kreativitet til at nå frem til nye forskningsresultater, der eksempelvis kan få stor betydning for vores sundhed.

CreativeMornings blev startet i New York i 2008 af bloggeren swissmiss, med det borgerlige navn Tina Roth Eisenberg. Siden da er der blevet afholdt mere end 1000 CreativeMornings møder i hele verden, herunder også Aarhus.

Første CreativeMornings Copenhagen den 26. september afholdes på Riccos Kaffebar i Rådhusstræde fra kl. 8.30-10.00. Læs mere om  det københavnske tiltag her.