Nyt, vildt og gratis i CCA 2024

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Creative Circle har opdateret CCA-kategorierne, før der åbnes for indsendelser den 1. januar. Noget er nyt, andet er yt – og én kategori er nu gratis. Se ændringerne her.

Creative Circle har netop offentliggjort alle de kategorier, der kan indsendes i til Creative Circle Award 2024.

To kategorier udgår, en kategori introduceres, én splittes op i to, og en kategori bliver gratis at indsende til.

”Hvert år gransker vi kategorierne, dels for at sikre, at de følger med tiden, dels for at vi bedst muligt kan inspirere og højne kreative standarder inden for advertising, design, digital,” siger Dorte Nielsen, der er bestyrelsesformand i Creative Circle. 

CCA er Nordens største kreative pris, målt på indsendelser, uddelte priser samt deltagere ved awardshowet. Justeringen af kategorierne har samlet set ikke øget antallet af kategorier. 

Årets nyhed er Experimental:  

”Vi introducerer Experimental – en vild kategori beregnet til den kreativitet, der ikke passer ind i de gængse kategorier. Hvilket også forklarer, hvorfor arbejder i Experimental ikke må sendes ind i andre kategorier. Vi ser, at man mere og mere bliver inspireret på tværs, så der kan sendes ind i enten advertising, digital eller design,” siger Dorte Nielsen. 

En lige dele omdiskuteret og respekteret kategori, Self Promotion, udgår i 2024-udgaven af CCA. 

Evnen til at tage sin egen medicin er ellers en klassiker …  

”Både shortlistede og vindere i Self Promotion har ligget på et højt kreativt niveau og dermed været inspirerende. Men hvis vi fastholdt den, samtidig med at vi åbner for Experimental, så ville det være for meget ananas i egen juice. I visse tilfælde kan arbejder, som tidligere kunne have været indsendt i Self Promotion, godt sendes ind i netop Experimental,” siger Dorte Nielsen. 

Poster Design er en velkendt kategori, der hverken udgår eller splittes op. Alligevel repræsenterer den en nyhed: For første gang nogensinde er der gratis adgang. 

”Det er et forsøg, så det afgøres først senere, om kategorien også skal være gratis efterfølgende. Vi gør det for at brede kategorien ud, både på bureau-typer og på størrelse. Vi vil gerne prikke nogle på skulderen, som ikke før har været opmærksom på CCA – og samtidig give små bureauer og enkeltmandsvirksomheder chancen. Det har været et hårdt år, også for dem,” siger Dorte Nielsen. 

Det har været et hårdt år for mange …

”Ja, og det er også forklaringen på, hvorfor vi fastholder sidste års early bird-rabat på indsendelser i den første uge af januar,” siger Dorte Nielsen. 

Se alle CCA-kategorier her.

Creative Circle Award 2024 – nyheder pr. kategori

Experimental. Ny Kategori
Ny kategori opdelt i tre dele: Experimental Advertising, Experimental Digital og Experimental Design. Her belønnes arbejder, der emmer af nyskabende kreativitet. Det kan være arbejder, der er kommet til verden på baggrund af en eksperimentel tilgang, eller hvor arbejdet i sig selv skubber grænserne for, hvad vi er vant til. Man kan kun indsende sit arbejde i en af de tre Experimental-kategorier. Arbejde indsendt i Experimental må ikke indsendes i andre kategorier. 

Self promotion. Kategorien udgår
Arbejder, der sidste år kunne indsendes i kategorien Self Promotion, kan i visse tilfælde indsendes i Experimental. Self Promotion må ikke indsendes i andre kategorier.

Creative Use of New Realities. Kategorien udgår
Arbejder, der sidste år kunne indsendes i kategorien Creative Use of New Realities, kan i år indsendes i kategorien Creative Use of Technology. Kategorien udgår som en selvstændig kategori.

Logo. Kategorien opdeles i to
På opfordring af juryen opdeles kategorien Logo i to kategorier, baseret på kundens/klientens størrelse: Logo Small Corp og Logo Large Corp. 

Poster Design. Gratis
Som noget nyt bliver det i 2024 gratis at indsende arbejder i kategorien Poster Design. Dorte Nielsen supplerer: ”I Creative Circle glæder vi os til at se alle de fantastiske løsninger, der er skabt i 2023. Vi vil også gerne invitere tegnestuer, designere og bureauer med, der ikke tidligere har indsendt arbejder”. Alle kan indsende i denne kategori.