Obsidian får ny ejer, der skal hjælpe med international vækst

Finn Graversen,
journalist

Tysk kapitalfond overtager ejerskabet fra dansk kapitalfond for et ikke oplyst beløb. Der er særlig fokus på det tyske og østrigske marked.

Det er blot to år siden, at partnerne bag Obsidian solgte bureauet til den danske kapitalfond, Capidea, men allerede nu sælges gruppen igen – denne gang til den tyske kapitalfond, Findos.

Prisen er uoplyst.

Årsagen er, at det er gået så godt med Capideas hjælp, at målet nu hedder international vækst, og her har man brug for en anden partner.

“Vi har altid været meget klare i spyttet mht. forventninger til Capidea. De hjalp os med fem opkøb i Danmark. Så snart vi skulle til udlandet og så længe vi havde opfyldt vores kriterier ift. at fordoble forretningen, så var de ok med, at vi skulle videre til en fond som arbejder med europæiske virksomheder,” siger Sasa Kovacevic, der er partner og medstifter.

Det er særligt det tyske og østrigske marked, man har fokus på.

Regnskabet for 2022 er ikke klar endnu, men Obisidian oplyser selv, at man er gået fra 80 til 180 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Odense og Banja Luka i Bosnien-Hercegovina, og at omsætningen i 2022 bliver 110 mio. kr. med en bundlinje på +30 mio. kr. Det er sket i et marked, som man karakteriserer som udfordrende – 2022 er f.eks. det første år, hvor dansk e-handel er faldet lidt tilbage.

Bureauet er desuden gået fra 5 til 16 partnere og man har ud over at accelerere forretningen satset på at udbygge en platform, som kan inkludere nye partnerskaber.

“Vi har været gode til at lytte til kunderne og eksekvere behovet. Vi er ikke længere et Facebook eller Google-bureau men nærmere et one-stop-shop når digital vækst er på agendaen. Vi har turdet lave de strategisk nødvendige investeringer i både medarbejdere og services. I starten af 2022 fokuserede vi på hurtigt at omstille vores rådgivning og eksekvering til en mere profitorienteret tilgang. Det har været nødvendigt, og det har båret frugt,” siger Sasa Kovacevic.