Odenseanske Hesehus solgt til nordisk kapitalfond

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Hesehus med 110 medarbejdere, og som har fordoblet sit regnskab siden 2016, er solgt til en kapitalfond, der har lanceret en selvstændig enhed, der vil skabe europæisk milliardgruppe af digitale virksomheder.

Odenseanske Hesehus, der er specialister i e-handel, bliver købt af den nordiske kapitalfond Altor som i forbindelse med købet lancerer QNTM Group, som ”vil skabe europæisk milliardgruppe af digitale virksomheder”.

Sælgeren er 3C Group, der er ejet af Niels Thorborg, som købte Hesehus i 2006. C Group ejer også reklamebureauet Nørgård Mikkelsen og pr- og kommunikationsbureauet Kommpress.

Lars Hedal, der var medstifter af Hesehus, som oprindeligt hed Hedal Kruse Brohus, har været adm. direktør siden starten i 2002, og han fortsætter som medejer og adm. direktør. Han fastholder en betydelig del af den ejerandel på 17 %, han hidtil har haft.

”Vi er meget glade for at få QNTM som ny strategisk ejer af Hesehus. Vi har været på udkig efter en partner til den videre rejse, der forstår vores branche og deler vores ambitiøse vækstambitioner. QNTM er det perfekte match, og samtidig bliver vi en del af en international gruppe af digitale virksomheder, der vil skabe mange nye muligheder,” siger Lars Hedal i en pressemeddelelse.

Han vil i øvrigt ikke oplyse prisen for salget.


Lars Hedal

Samtidig med opkøbet bliver Hesehus’ COO Mette Reinholt Mortensen ny medejer.


Mette Reinholt Mortensen

Norske Eivind Roald, der er tidligere executive vice president i SAS og managing director for Hewlett-Packard Norway, bliver CEO for QNTM. Han siger i pressemeddelelsen:

“QNTM vil investere i unikke digitale virksomheder. Sammen med stifterne vil vi udvikle dem til globale markedsledere. Med Altor som vores ejer har vi adgang til kapital og ekspertise og vil gøre QNTM til en af de førende europæiske spillere.”

Hesehus er indtil videre eneste danske investering, men også ARC Group med bl.a. svenske Curamando bliver en del af QNTM Group.

Hesehus, der har 110 medarbejdere, har kunder som Matas, Babysam, Fristads Kansas Group og Davidsen, og i det seneste regnskab for 2019 havde bureauet en bruttoavance på 96,4 mio kr., hvilket var en stigning på 26,3 pct. Resulat før skat var på 6,5 mio. kr. – en stigning på 6,6 pct.

Altor blev stiftet i 2003 og er en Nordens førende kapitalfonde. Den har hovedsæde i Stockholm og har investeret over 30 mia. danske kroner i mere end 60 virksomheder.