Også d’Angleterre henter inspiration fra Apple

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Læs om d’Angleterre, der er ved at blive renoveret til et luksushotel inspireret af Apple. Og om indkøbsforening, der ændrer navn og koncept til et full-service online marketing-hus.

Forleden skrev vi i brancheklip, at Apple har været Bolias store inspirationskilde. I dag skriver Børsen, at også Hotel d’Angleterre henter inspiration hos Apple.

Det hæderkronede d’Angleterre er i gang med en totalrenovering for et stort trecifret millionbeløb. Totalrenoveringen sker med fokus på hotellets historie og nutidens mest moderne og eksklusive hotelfaciliteter.

Gæsterne kræver nemlig et serviceniveau i verdensklasse og det er her, at inspirationen kommer fra Apple, fortæller den nye adm.dir., svenskeren Henrik Mansson, som faktisk først tiltræder til november:

“Apple er på mange måder et forbillede. Vi er mange, der er fan af Apple. Det er vi, fordi det er højeste kvalitet og fordi virksomheden har udviklet produkterne og servicen med henblik på, at kunden er i centrum. Et topprodukt koster lidt mere end andre produkter, og den værdi skal man kunne føle. Ingen kan sige, at Apples produkter, design eller service ikke er i top. Og sådan skal det også være med hotel d’Angleterre”.

Den kommende direktør fortæller, at det helt konkret betyder, at værelserne ikke bare skal være lækre hotelværelser. Det skal føles som at have sin egen herskabslejlighed i København. Og det personale, der skal hyres, skal have en varm og ægte personlighed, som kan gøre stedet helt unikt for gæsterne.

Selvom det er vanskelige tider for hotelbranchen i Danmark, har ejeren – Henning Remmen, der har købt hotellet tilbage fra det konkursramte islandsk/litauiske investeringsselskab Nordic Partners – undersøgt, at der er et marked for hotelluksus (Børsen Ejendomme, bagsiden).

Forbrugerliv.dk ændrer navn og koncept

Selskabet ændrer navn til Smartresponse A/S og kalder sig nu et “full-service online marketing-hus”. Ændringen sker som en konsekvens af, at Forbrugerliv.dk der fungerer som en indkøbsforening på nettet, i dag kun udgør en lille del af aktiviteterne.

Det oprindelige Forbrugerliv.dk blev stiftet i 1999 og har fortsat aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Sidste år faldt bruttoresultatet fra 17,2 mio. kroner til 16,1 mio. kroner. Overskuddet steg til gengæld fra 139.000 før skat til 3,2 mio. kroner (Børsen, p. 20).