Operationen lykkedes. Patienten døde. Farvel til Citymail

Peter Engholm
25@mail.dk

Postudfordreren Bring Citymail satte et markant fingeraftryk på reklamebranchen. F.eks. gennem en prisvindende rekrutteringskampagne og som sponsor ved den årlige DMA-tur.

På i hvert fald ét punkt har Bring City Mail været en rigtig god kunde for Hjaltelin, Stahl & Co.

Den norske postudfordrer skulle bruge et stort antal bude, da man entrerede det danske marked, og Hjaltelin Stahl blev udstyret med opgaven at tilrettelægge rekrutterings-kampagnen.

Det blev gjort så godt, at der fulgte en lang række reklamepriser med – bl.a. den overordnede vinder ved Danish Internet Award. Og ikke mindst: I et marked med mangel på arbejdskraft lykkedes det at skaffe det ønskede antal bude.

Det hele har dog vist sig at være skønne spildte kræfter. Bring Citymail meddelte i går, at man lukker ned i Danmark. Man vil dog overholde indgåede kontrakter.

Beslutningen kommer oven på store underskud og tilførsel af ny kapital. Bring Citymail peger selv på finanskrisen samt på, at firmaet i modsætning til Post Danmark skal betale moms. Postliberaliseringen har ikke udviklet sig som ventet, og lukningen af Citymail får da også skarpe ord med på vejen fra Dansk Erhverv.

“De politiske bestræbelser på en reel liberalisering af det danske postmarked har været urimeligt langsommelige.Derfor har Bring Citymail kun haft mulighed for at byde Post Danmark konkurrence på en meget begrænset del af det danske postmarked, hvor mulighederne for at skabe en sund forretning har været mere end vanskelige”, siger direktør, Katia K. Østergaard, Dansk Erhverv.

Ud over prisvindende reklame – og her taler vi bl.a. Grand Prix i Eurobest og to sølvløver i Cannes – har Bring Citymail også gjort sig bemærket ved hurtigt at hoppe ind som sponsor ved den årlige tur til DMA i USA for små 100 storindkøbere af direct mail, da samarbejdet mellem arrangøren The Competence Company og Post Danmark gik i stykker.

Det skabte en del turbulens, som førte til, at deltagerne i år blev feteret af både Post Danmark og Bring Citymail.

Nu må de så nok indstille sig på mere almindelige tilstande på næste års tur.

I medieverden kan lukningen blive en dårlig nyhed for en række fagblade, der har fået en billigere distribution.

Post Danmark har igennem de senere år skruet voldsomt op for priserne.