Oprustning i bureau med milliardær i ejerkredsen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Tung bestyrelse skal give ny direktør modspil i Rechnitzer. Desuden har man udvidet med to nye kontaktchefer.

Rechnitzer hører ikke til landets kendteste bureauer, og adressen i Middelfart er da også lidt uden for branchens hovedstrøg.

Alligevel er det et bureau, der har ambitioner. Det er bl.a. opgaven for Keld Rørmose, der sidste år tiltrådte som direktør, og nu følger så en oprustning på bestyrelsesniveau, hvor man har hentet en ny formand ind i skikkelse af Kristian Kolding.

Det er ikke en person kendt i bureau-sammenhæng – han er hentet i topleder-netværket i dansk erhvervsliv, hvor han er kendt fra en lang række bestyrelsesposter.

Forklaringen på konstellationen af et mere ukendt bureau og old boys network finder man bl.a. i Middelfart. Her finder man nemlig Danmarks 8. største virksomhed, United Shipping and Trading (USTC) med over 60 mia. kr. i omsætning.

Selskabet ejes af milliardæren Torben Østergaard Nielsen – og ham finder man faktisk også i Rechnitzers bestyrelse.

Han ejer nemlig halvdelen af bureauet.

Der er tale om en relation, som startede som et venskab mellem bureauets stifter, Flemming Rechnitzer, og Torben Østergaard Nielsen for mange år siden, og som har udviklet sig, da Torben Østergaard Nielsen ønskede at bakke op omkring bureauet og dermed også benytte sig af ydelsen overfor hans egne selskaber i USTC Gruppen.

USTC hører således til de større kunder, men det skal der laves om på, og det er baggrunden for både ansættelsen af Keld Rørmose og oprustningen på bestyrelsesniveau.

Keld Rørmose har selv overvejende marketing-stillinger på sit cv, men han har også godt tre år som adm. dir. for Markant Reklamebureau i baggagen.

Ud over Kristian Kolding er også forretningsudvikleren, Lars Toft og Bunker Holdings CEO, Keld Demant trådt ind i bestyrelsen.

Desuden har bureauet udvidet staben af kontaktchefer med to, så man nu har fire. De to nye er Henning Karlsen, der kommer fra Adtention, og Lars Cruz Forsstrøm, der senest kommer fra et job hos Mouret & Co.

Recnitzer havde i seneste regnskabsår, der sluttede 30. april 2014, en bruttoavance på ca. 9 mio. kr. og et overskud på 530.000 kr. Bureauet opgiver at have 17 ansatte på nuværende tidspunkt.