Ny og ukendt dansk Netflix-konkurrent vælger bureau

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Ud af ingenting – og imens Netflix og YouBio slås – melder en ny aktør sig ind i kampen; en dansk spiller med nordiske ambitioner. Og der er valgt bureau til opgaven.

Indtil nu var det ikke just fordi, at slagmarken om danskernes tv-gunst savnede aktører. Den amerikanske streaming-tjeneste, Netflix, kom på banen for godt en måned siden, og onsdag tændte YouBio for kontakten.

Serie-giganten HBO er på vej, Viaplay fra Viasat har været her i en tid. Aktørerne er alle kendte spillere – men nu stiller et hidtil ukendt, dansk-ejet, selskab sig frem.

Navnet er Scanavo, der er blandt verdens største producenter af dvd- og Blu-Ray covers. Nu vil man imidlertid ikke levere omslag, men indhold – og det sker med produktet MoveeBox.

Og selv om navnet giver mindelser om maskinen, man for år tilbage lejede sammen med sine videofilm, så er der tale om en streamingtjeneste i lighed med konkurrenterne.

“MoveeBox er et dansk udviklet produkt med det bedste indhold fra Norden til Hollywood. Således vil der allerede fra introduktionen være flere tusinde film og serier med danske undertekster eller dansk sprog – og der kommer mange flere til over de kommende måneder,” siger Niels Parsner, der er salgsdirektør for MoveeBox-forretningen.

Den danske kombattant har valgt et bureau til opgaven, der bl.a. omfatter design af emballagen, POS materialer og kommunikationsrådgivning.

Et valg, der faldt på Jens og Berger, der kender filmbranchen via et årelangt samarbejde med Nordisk Film og med Sony Pictures Bio på kundelisten.

Før bureauet kom på banen, lå design og tekst til hjemmesiden fast – det står SiteVision for.

Om ambitionerne for MoveeBox siger Niels Parsner:

”Vi vil være familiens foretrukne hjemmebiograf med film til alle aldre. Vores vinkel på dette forretningsområde er, at vi kender filmindustrien indefra og vi tror på, at vi her igennem kan opbygge en tjeneste, der bliver mere attraktiv for den danske familie end det teleselskaberne og de multinationale selskaber tilbyder,”

MoveeBox er en boks til streaming. Den koster 799 kr. – inkl. tre valgfri film og HDMI-kabel, oplyses det, og ”Du behøver intet abonnement”. Skulle man få lyst til at købe sig til video on demand, kan det ske på to måder: Leje af film enkeltvis og, om kort tid, abonnement på månedsplan

“Vi vil satse på kvalitet i indhold, service og funktionalitet – og vi lægger op til konkurrencedygtige priser, uden at være discount. Vi vurderer, at udvalget af film vil blive afgørende for kundernes valg af streaming-leverandør, og med vores positionering som familiens foretrukne valg, kommer vi til at udfylde det hul, som f.eks. Nintendo WII fyldte, dengang alle troede, at Playstation ikke kunne røres på sin position,” siger Niels Parsner.

Boksen kan købes på selskabets site, og er desuden på vej ud i landets store elektronikkæder.

MoveeBox går ud i hele Norden, med premiere i Danmark efterfulgt af Norge. Kort efter følger Sverige og Finland.