Overraskende bureau-alliance i Aarhus

Peter Engholm
25@mail.dk

Alliance mellem to reklamebureauer: Et af landets største køber sig ind i et mindre – men mere kreativt profileret – bureau.

Envision og AarhusKontoret indgår en ny strategisk alliance, hvor Envision køber en del af AarhusKontoret. Alliancen er en offensiv én af slagsen, understreger parterne og  tilføjer, at begge bureauer har klaret sig godt i de senere år og er godt rustede til fremtiden.

Umiddelbart kan en tæt alliance mellem to reklamebureauer synes overraskende, men et kig på bureauernes respektive profil giver forklaringen på det tætte parløb:

AarhusKontoret kan trække på Envisions store produktionsafdeling, og Envision får adgang til et ekstra kreativt lag via ArhusKontorets kreative kerne, som har vundet adskillige priser gennem de senere år.

Hos Envision, der med alliancen køber ”en mindre ejerandel” af AarhusKontoret, siger adm. direktør, Mona Juul:

”AarhusKontoret og envision fortsætter hver især som selvstændige bureauer med egne navne, adresser og CVR nr. Men fremover kan vi trække på hinandens ressourcer og kompetencer under den samme paraply, der også indeholder selskaberne Aarhuskontoret Elektrisk og Nörd, der faciliterer bureauernes digitale kommunikationsløsninger og kampagner. I vores udvidede gruppe af bureauer vil vi fremover i højere grad kunne påtage os opgaver for kunder i samme brancher, uden at risikere konflikterende interesser. For som selvstændige virksomheder kan vi sikre fuld fortrolighed og vandtætte skotter på kundeniveau, når det gælder strategisk rådgivning og kreativ eksekvering”.

Hun suppleres hos AarhusKontoret af direktør Anders Tranæs, som er én af de tre nuværende partnere:

”Via vores komplementerende styrker kan vi åbne mange døre til nye kunder. Og uden at tage munden for fuld, vil vi fremover kunne matche stort set alle kunders behov for at skabe vækst og værdi med kommunikationsløsninger, som giver en høj ROI.”

Han tilføjer:

”Envision er blandt de mest veldrevne og succesrige reklamebureauer i Danmark – et bureau hvor god karma og god økonomi går hånd i hånd, og hvor kunderne er sikret stærk forbrugerindsigt, strategisk forståelse og toptunet produktion. Det vil vi glæde os til at nyde godt af, samtidig med at vores kreative spidskompetencer kan kobles på envisions kreative afdeling i perioder med spidsbelastning.”