P3-profiler stifter podcastbureau

Emil Nørlund
emil@bureaubiz.dk

Stifterne af podcastsbureauet Podland mener, at der er gode muligheder for at tjene penge på podcasts via kommercielle aftaler imellem podcastere og virksomheder.

”Podcast-markedet oplever ligesom andre dele af on demand-markedet vækst og vi set et kæmpe uudnyttet potentiale.”

Sådan lyder det fra det nye podcastbureau Podland.

I skrivende stund findes der 1.920 dansksprogede podcasts, og Podlands hovedformål er at indgå givende kommercielle partnerskaber mellem brands og disse podcastere.

Podland er stiftet af Charlotte Rønn Dons og Cathrine Widunok Wichmand, der over en årrække har arbejdet som henholdsvis radioproducer og radiovært på DR P3.

Potentiale i podcasts
Kvinderne bag Podland mener, at der findes store kommercielle muligheder i det danske hobby-podcast-marked.

Cathrine Widunok Wichmand, partner i Podland, fortæller:

”Der findes mange store danske podcasts, som er startet som et hobbyprojekt, men har formået at skabe et stærkt univers, på trods af ikke at være skabt i den professionelle mediebranche med store budgetter og kanaler i ryggen.”

Hun fortsætter:

”På trods af et stærkt produkt så har hobby-podcasterne i Danmark endnu ikke opnået samme gennemslagskraft i den kommercielle verden, som de har hos lytterne. Det betyder, at der er store uudnyttede muligheder for kommercielle samarbejder”.

I stalden
Nogle af de første podcasts som Podland har fået med i foretagendet er b.la. Fries Before Guys, Voksen ABC og Dårligdommerne.

Charlotte Rønn Dons fortæller::

”Vi har signet de første podcastere og er i forhandlinger om kommercielle aftaler til dem. Derudover har Podland også en række freelance-podcastere tilknyttet, der kan hjælpe virksomheder med at komme på podcast-landkortet.”

Podland tager 20 procent af indtjeningen i et kommercielt samarbejde, resten går til podcasteren.

Podlands hjemmeside gik i luften onsdag d. 8. november lige op til Danmarks første podcast-festival, der løber af stablen i Skuespilhuset 19. og 20. november.