People Group giver Kunde & Co baghjul

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

56,8 mio. kr. Det blev overskuddet i 2007 for People Group og resultatet er legendarisk for den danske bureaubranche. Forklaringen fra bureauet er klar. Det integrerede koncept fungerer.

Sidste år kunne Danmarks største bureau, People Group, fremlægge et regnskab for 2006 uden sidestykke i den danske bureauverden, hvad angår bruttoavance og overskud .

For 2007 blev resultatet endnu bedre – faktisk hele 20 pct. – og dermed placerer bureauet sig ikke bare som Danmarks største, men også i en klasse for sig selv. Selv Danmarks næststørste bureau, Kunde & Co, har fået klart baghjul.

Der er tale om de to stærkest profilerede danske bureauer, og for fire år siden var de lige store med en bruttoavance på 160-170 mio. kr. Året før (2003) var Kunde & Co faktisk et pænt stykke større end People Group, men i dag er billedet vendt fuldstændig om.

Kunde & Co har blot holdt niveauet på bruttoavance men har oplevet et fald i primær drift på næsten 25 pct. mens People Group siden 2004 er blevet 68,7 pct. større på bruttoavance og 67,8 pct. større på primær drift. I dag har People Group et overskud, der er 120 pct. større end Kunde & Co.

Koncernchefen for People Group, Jan Duckert, er ikke i tvivl om årsagen til bureauets fremgang.

“Vores integrerede kommunikations-koncept virker. 14 ud af 15 selskaber i gruppen havde overskud i 2007, og 70 pct. af kunderne handlede ind mere end tre steder i gruppen. Samtidig er det afgørende, at vi i 2007 er lykkedes med at flyve nogle rigtig dygtige folk ind i huset samtidig med, at vi har holdt på dem, vi havde. Som navnet jo antyder, så tror vi meget på kraften i mennesker”, siger Jan Duckert.

Troen på mennesker afspejler sig også i gruppens satsning på at udvikle nye folk. På det seneste har man set en markant annoncekampagne for at skaffe trainees. Det er planen at ansætte to om året, som skal igennem et forløb på tværs af hele gruppen med det formål at uddanne kanaluafhængige kommunikationsarkitekter.

Den igangværende kampagne er det andet hold graduates People Group er på vej til at rekruttere.

Nøgletal for People Group

  • Bruttoavance 274.872 mio. kr. (+18,7)
  • Bruttoavance pr. medarb. 875.389 kr. (+4,7)
  • Lønandel 56,3 (55,6)
  • Resultat af primær drift 56.802 mio. kr. (+9 pct.)