People Group vil samle filmfolk

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Læs om People Group, der satser på kreative talenter i filmbranchen. Om en af disse kreative personer, der er reklamemanden og nu filminstruktør Philip Einstein. Samt om reklame- og musikmanden Jesper Winge Leisner.

For nogle år siden investerede People Group i stiftelsen af Einstein Film sammen med blandt andre Philip Einstein, der står bag den aktuelle animationsfilm “Ronal Barbaren”.

Ifølge partner i People Group, Henrik Juul, kan det sagtens tænkes, at People Group bliver samlingsstedet for endnu flere filmfolk:

“Vi har en klar fornemmelse af, at mange filmfolk bliver klemt rundt omkring i branchen for tiden, så det kan godt være, vi finder på at lave noget United Artists-agtigt, så vi kan være et sted, hvor mange filmtalenter føler sig hjemme”.

I denne omgang har People Group ifølge Børsen investeret 7 mio. kroner i Einstein Film og animationsfilmen Ronal Barbaren, der har premiere i næste uge.

Ifølge Henrik Juul ser People Group sig mere som et talenthus end et reklamebaseret hus og udover reklame har de da også fingrene nede i bøger, musik, film og den nye radiokanal 24 Syv, som starter 1. november (Børsen, p. 43).

Filminstruktør blev træt af reklamebranchen

Instruktøren Philip Einstein, der sammen med investoren People Group, står bag den danske animationsfilm, “Ronal Barbaren”, er oprindeligt reklamemand.

Han har mange års markedsføring af film bag sig, men er glad for, at han nu også kan skrive instruktør på visitkortet:

“Det har egentlig hele tiden været den eneste mulighed, hvis jeg ikke skulle ende som bitter reklamemand, at jeg bare skulle lave mine egne ting. Så det føles som en helt naturlig udvikling. Desuden er filmvejen min redning, for man bliver let for gammel til at lave reklamefilm, hvis man ikke er helt oppe på beatet”.

Philip Einstein har da også tidligere udtalt, at han var færdig med reklamebranchen. I november 2008 sagde han til bureaubiz.dk:

“Da jeg var på bureau, kunne jeg ikke forestille mig noget bedre sted at være i verden. Nu, hvor jeg er ude, kan jeg ikke forestille mig at vende tilbage”.

Men han pointerede også dengang, at han ikke havde vendt personer ryggen. I dette tilfælde Jan Duckert og Henrik Juul fra People Group (Børsen, bagsiden).

Reklame- og musikmanden Jesper Winge Leisner fylder 60

I morgen fylder Jesper Winge Leisner 60 år.

Selvom han har en uddannelse som cand.phil. i nordisk litteratur, har han brugt det meste af sit liv på musik og reklame.

15 år blev det til i reklamebranchen, hvor han var kreativ og strategisk direktør samt medejer af bureauer som Lintas Cph, Egeberg og La Familia A/S.

Men før han gik ind i reklamebranchen, hittede han i starten af 80’erne musikalsk med orkestret Rocazino og sangen “Elsk mig i nat”.

Han vendte langsom tilbage til musikken, da han var i reklamebranchen, og begyndte at skrive og producere musik igen, og han var manden bag den første produktion af musicalversion af filmen “Den eneste Ene”, som gav ham en Reumert for bedste musikteater i 2005.

Senest har han etableret et meget ambitiøst samarbejde med Tivoli omkring konceptet “Alle tiders Musicals”.

Siden 2006 har Jesper Winge Leisner boet sammen med filminstruktøren Susanne Bier med hvem han har to børn. I forvejen har han to børn fra et tidligere ægteskab (Børsen, p. 41).