Per Pedersens dokumentar fik premiere på Cannes Lions

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Kill Your Darlings havde premiere i går aftes ved Cannes Lions. Den handler om den moderne reklameverden og det kreative talent, der definerer den. Se hele dokumentaren her.

Per Pedersen, der har vundet omkring 120 priser i Cannes Lions gennem årene, er idémand til en dokumentar, som er blevet hypet blandt reklamefolk den seneste tid i form af en trailer.

I går havde den 40 minutter lange doumentar, Kill Your Darlings, premiere under Cannes Lions.

Ifølge en pressemeddelelse handler den om den moderne reklameverden og det kreative talent, der definerer den.

Man følger den angiveligt yngste kreative instruktør i Tyskland, Anouk Jans, mens hun overvejer sin fremtid i reklamebranchen. Undervejs rejser hun rundt og interviewer reklamefolk som Scott Galloway, Cindy Gallop, Fernando Machado, Rob Reilly med flere.

”Da jeg startede i denne branche, stillede jeg ikke spørgsmålstegn ved noget – ikke strukturerne, hierarkierne eller arbejdstiderne. Men som årene gik, så jeg de kreative omkring mig lide og blive kyniske over for branchen, inklusive mig selv. Denne film var en fantastisk mulighed for at få perspektiv fra de dygtigste hoveder i branchen. Men det, vi indså efter kun de første par interviews, ændrede alt: Reklamebranchen har ikke brug for en ny retning, den har brug for en ny genstart. Jeg lærte, at vi skal gentænke det fra bunden, for at finde vej ud af den onde cirkel. Og ingen kan gøre det alene – vi kan kun gøre det sammen,” siger Anouk Jans i en pressemeddelelse.

Fra Per Pedersen, der i 2020 forlod Grey-gruppen og skabte sit eget bureaunetværk, by The Network, lyder det:

”Filmen er kontroversiel, og den kan måske rykke ved noget i branchen, men jeg håber, at folk tager den for, hvad den er – en film, der er ærlig, og som ikke er bange for at sige ting, som andre måske ikke vil sige. Samtidig med, at den viser den yderste respekt og kærlighed til vores branche og til det, som vi kreative gør.”

Filmen præsenteres af Togetherr, som er en platform til at bygge kreative teams, den er produceret af Drive Studios og instrueret af Adam og Christian Bonke.

Her er traileren