PFA/Umwelt sag endte med en mild kritik af topchef

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Undersøgelse har ikke fundet problemer, men Henrik Heideby skulle have været mere omhyggelig med at afdække sin habilitet.

Der blev pustet godt til ilden, da Berlingske for nogle uger siden på basis af anonyme kilder tog fat i sagen omkring topchef Henrik Heidebys søn, der blev medejer af Umwelt.

Selvom sagen blev beskrevet af Bureaubiz for seks år siden, så fremkaldte den en reaktion fra formand Svend Askær, der ønskede en redegørelse.

Den fik han – og nu viser det sig, at revisions-selskabet, Deloitte, også blev sat til at undersøge hele sagen.

Nu har der været bestyrelsesmøde, og resultatet blev noget der ligner en frifindelse.

Selvom Deloitte har kulegravet sagen med juridisk bistand – så er der ikke fundet tegn på ulovligheder.

Men Henrik Heideby får dog en enkelt løftet pegefinger: det ville have været hensigtsmæssigt, om Henrik Heideby mere aktivt havde søgt at afklare og beskytte sin habilitet.

Det gælder både i forhold til samhandlen med Umwelt og den anden sag, hvor PFA har foretaget en stor investering i et selskab, hvor hans anden søn var aktiv.

Bestyrelsen har taget redegørelse og undersøgelse til efterretning, og samtidig udtrykker Svend Askær stor ros til Henrik Heideby for det arbejde, han har udført for PFA. Han kom til i 2001, hvor PFA var i alvorlige økonomiske vanskeligheder og han har formået at stå i spidsen for en turnaround, der har gjort PFA til Danmarks førende pensions-selskab.

Samtidig er det kommet frem, at det trækker ud med at finde Henrik Heidebys afløser. Han stopper på mandag, og i stedet er Jon Johnsen konstitueret indtil man formentlig kan præsentere en ny topchef ved næste bestyrelsesmøde i februar.