Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Samtidig ønsker en af verdens største annoncører en mere åben tilgang til samarbejdet med bureauer, hvor briefs kan spredes uden for de faste samarbejdspartnere.

Procter & Gamble har som en af verdens største annoncører i en årrække vist en stærk interesse for kreativitet gennem sin tilstedeværelse i Cannes. Og den interesse slår også igennem i selskabets generelle linje.

P&G har i flere år arbejdet på både at sanere sin brand-portefølje samt sine bureau-relationer. Selskabet er langt med begge dele, og har samtidig i det seneste kvartal kunnet præstere både en stabil omsætnings-udvikling og bundlinje-udvikling.

I den sammenhæng lød det på analytiker-dagen ( en dag, hvor børsnoterede selskaber møder børsanalytikere, red.) forleden fra P&Gs øverste brand-ansvarlige, Marc Pritchard. at man har flyttet adskillige brands til ‘high quality partners’ og at man satser på færre men meget bedre reklame- og marketing-kampagner.

De konkrete tal fortæller, at selskabet har skilt sig af med mere end 100 brands, og at antallet af bureaupartnere er halveret. Det er dog stadig lig med et svimlende antal på 3000 bureauer på globalt plan.

I penge er det lig med en besparelse på 30 pct. på 3 år på omkostninger til bureauer og produktion. Det betyder, at P&G bruger ca. 10 mia. kr. på denne post.

Samtidig med en mere fokuseret indsats, så ønsker P&G dog også en mere åben tilgang til bureau-samarbejderne.

En øget effektivisering af omkostningerne dels brugen af digital teknologi til produktion, samling af produktion i puljer – og dels en open source tilgang til kreativ udvikling.

Det betyder, at man gerne vil have kreative bud fra andre bureauer end det, som er den faste partner på opgaven.

AdAge nævner et eksempel på dette. Leo Burnett har udviklet et bredt koncept under temaet ‘Change Destiny’ til beuaty brandet SK-II. Men briefs er blevet givet til andre bureauer uden for Publicis, og det betød f.eks. at det svenske bureau Forsman & Bodenfors skabte ‘Marriage Market’ til det kinesiske marked.

På mediasiden lyder mantraet, at P&G satser på at nå bredt ud samt kontinuitet. Sidstnævnte handler om en mere kontinuerlig tilstedeværelse frem for sæsonbetinget, og førstnævnte handler om en satsning på bredere medier – som f.eks. bredere tv-programmer frem for niche-programmer.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club