PR-bureau finder sammen med svensk partner

peng

Effector og Comma indgår strategisk samarbejde. Comma bliver Effectors repræsentant i Sverige, og bureauerne vil øge fælles portefølje af skandinaviske sundhedskunder.

Skandinavien får et nyt specialiseret sundhedsbureau med samme værdier og arbejdsmetoder, når Comma fra 14. januar bliver Effectors faste samarbejdspartner i Sverige. De to bureauer har arbejdet sammen ad hoc de seneste par år og tager nu skridtet videre med et strategisk og mere formelt samarbejde.

”Vi ser frem til at kunne tilbyde vores sundhedskunder en fuld skandinavisk løsning. Flere af vores kunder er skandinavisk eller nordisk organiseret, og vi oplever derfor en øget efterspørgsel efter fælles nordiske strategier, som så udmøntes lokalt”, siger Elisabeth Tissot Ludvig, adm. direktør i Effector.

Comma har i december oprustet på netop sundhedsområdet med ansættelsen af Cia Zingmark, tidligere Health Care Practice Director i Edelmann. Herudover tæller sundhedsteamet hos Comma seniorrådgiver og partner Jan Strand og seniorkonsulent Fredrik Hultgren.

”Vi har længe henvist til hinanden, når vores kunder har haft behov for support i de respektive lande. Det har været et positivt samarbejde og, da vi deler værdier, arbejdsmetoder samt viden inden for sundhedsområdet, er det naturligt at fasttømre samarbejdet. Vi forventer, at det vil bidrage med øget forretning og kompetenceudvikling for begge bureauer”, siger Jan Strand, partner i Comma.

Samarbejdet indebærer, udover fælles kundearbejde, også fælles markedsføringsinitiativer i form af undersøgelser af de udfordringer, som pharma og medicovirksomheder arbejder med, samt efteruddannelse og videndeling f.eks. inden for Market Access.