PR-bureau fortsætter stabil vækstrejse

Finn Graversen,
journalist

Samtidig med endnu et godt regnskab kan Publico fortælle om, at Uffe Lyngaa har udvidet ejerkredsen med tre partnere.

Publico kalder selv sit seneste regnskabsår for et rekordresultat, og det kan man sådan set ikke indvende noget imod, for når man er vokset år for år, så vil hvert år jo pr. definition være en rekord.

Skal man finde et argument for udtrykket, så må det være, at bundlinjen i forrige regnskab “kun” landede på status quo.

Men under alle omstændigheder, så kan Publico prale med en utroligt stabil udvikling. Bureauet deltager ikke i konkurrencen om størst fremgang – det skulle da lige være i 2017, hvor man tog et ret solidt hop. Men generelt har der været tale om mere almindelige procentsatser. Således også i 2020/21, hvor man voksede med 12 pct.

Men der er blevet lagt til hvert eneste år og på den baggrund er Publico blevet tredoblet siden 2015 samtidig med at overskudsgraden i alle år på nær et har ligget omkring de 10.

Det må siges at være en både stabil og positiv udvikling.

“Vores analyse er, at medvinden skyldes en kombination af vores snævre segmentfokus og vores insisterende appetit på egen medicin. Vi fokuserer benhårdt på at hjælpe videnstunge virksomheder inden for fire specifikke segmenter. Det betyder, at vi får mange nye kunder inden for disse segmenter. Desuden gør vi en dyd ud af at tage vores egen medicin – vedholdende kommunikation til markedet – og det sætter os på landkortet over for endnu flere nye kunder. Endelig passer vi godt på de gode kunder, vi har, og udvikler os sammen med dem,” siger adm. dir. Uffe Lyngaae.

Han har indtil nu været eneejer af bureauet, men har i år udvidet ejerkredsen med tre nye partnere, der alle sidder i bureauets ledelsesteam. De tre er:

  • Liv Soelberg Andersen, udviklingschef
  • Thomas Wilhelmsen, bureauchef
  • Thomas Mandrup, kontaktchef

De tre partnere har tilsammen købt 30 pct. af anparterne i Publico.

“Jeg er glad og stolt over, at Thomas, Liv og Thomas har takket ja til at blive mine kompagnoner. De tre er nøglepersoner i Publicos fortsatte vækst og udvikling, og jeg er taknemmelig for at have fået knyttet dem endnu tættere til virksomhedens langsigtede succes,” siger Uffe Lyngaae.

Nøgletal for Publico

  • Bruttoavance 20,606 mio. kr. + 12,0 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 824.240 kr. -5,9 pct.
  • Lønandel 66,3 (66,6)
  • Resultat før skat 2,409 mio. kr. +26,6 pct.