PR-bureau investerer tungt i uddannelse

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Radius voksede i 2015 – men overskuddet faldt lidt, fordi bureauet har valgt at investere tungt i uddannelse.

En vækst på små 10 pct. er fornuftig, mens et fald på bundlinjen på små 10 pct. normalt ikke er noget, man praler med.

Resultat af primær drift +4,485 mio. kr. -9,8 pct.

Overskudsgraden hos Radius Kommunikation ligger dog fortsat op mod 20, hvilket er højt, og der ligger da også en velovervejet grund bag det lille fald ,på bundlinjen.

I 2015 har Radius brugt mere end 1 mio. kr. på uddannelse af medarbejdere. Både på den uddannelse, der købes uden for Radius og i de interne uddannelsesaktiviteter. Bl.a. har medarbejdere været på London School of Economics og på Insead i Singapore.

Derudover er der investeret i nye og stærkere kompetencer inden for Public Affairs, identitet og branding samt digital kommunikation. Kompetencerne er tilført virksomheden ved at ansætte seniorrådgivere som hhv. Head of Digital, Head of Identity and Branding samt inden for området Public Affairs.

“Vi fortsætter investeringerne i uddannelse i 2016. Vi har etableret Radius Academy og allerede i januar var hele konsulentorganisationen på to dages off site, hvor vi skød årets uddannelsesaktiviteter i gang under overskriften ”Certified to Integrate”,” siger adm. dir. Asbjørn Haugstrup og fortsætter:

”Men organisationen er nu på plads, det samme er den nye ledelsesstruktur, de nye kompetencer er velintegrerede, vi fik 33 nye kunder i 2015 og året er startet rigtigt godt. Derfor budgetterer vi også med et større overskud i 2016 end i 2015.”

Asbjørn Haugstrup tiltrådte som adm. dir. i 2015.

Hensigten med investeringerne er, at bureauet er ved at flytte sig fra at være et mere traditionelt PR-bureau til at arbejde med integreret kommunikation.

”Derfor vil investeringerne i uddannelse være vedvarende,” siger Asbjørn Haugstrup.

Nøgletal for Radius Kommunikation

  • Bruttoavance 24,781 mio. kr. +8,3 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,126 mio. kr. -1,5 pct.
  • Lønandel 65,3 (61,2)
  • Resultat af primær drift +4,485 mio. kr. -9,8 pct.