PR-direktør oprettede nyt selskab fem måneder før konkurs

Peter Engholm
25@mail.dk

Konkursramte Nordisk Kommunikation, der også har været ramt af beskyldninger om sexchikane, er fortsat leveringsdygtig i historier. Intet tyder dog på urent trav i forbindelse med direktørens etablering af et selskab blot fem måneder før konkursen

Selv om PR-bureauet Nordisk Kommunikation blev erklæret konkurs for snart tre uger siden, og selv om hverken selskabets 12 medarbejdere eller den adm. direktør og medejer, Pelle Carlo Nilsson, på nogen måde har været specielt meddelsomme – så er bureauet tilsyneladende fortsat leveringsdygtig i omtale.

Seneste nyt i sagen er, at Pelle Carlo Nilsson oprettede et selskab en håndfuld måneder før, at Nordisk Kommunikation faldt sammen økonomisk. En oplysning, som bestyrelsesformanden i Nordisk Kommunikation bekræfter:

“Jeg er bekendt med, at Pelle Carlo Nilsson har oprettet et selskab; Resonans. Pelle Carlo Nilsson orienterede mig om, at det skulle være holdningselskab til hans ejerandel i Nordisk Kommunikation – hvilket er helt naturligt. Men jeg ved ikke præcis, hvornår han har gjort det”, siger Henrik Wagn, der blot har et “hmm-hmm” som reaktion på, at Resonans blev oprettet den 17. marts i år. Pelle Carlo Nilsson købte aktierne helt tilbage i december 2006

Også kurator, Ulrik Holsted-Sandgreen fra Bech-Bruun er bekendt med selskabet. Boet har solgt nogle kundeaftaler – men det er ikke sket til Pelle Carlo Nilssons bureau.

“Han har heller ikke vist interesse for det”, siger Ulrik Holsted-Sandgreen

I Nordisk Kommunikation, der specialiserede sig i intern virksomheds- og organisationskommunikation, ligger flere kommunikationsværktøjer og modeller …

“Det er jeg også bekendt med, men hvis du dermed vil antyde, at der skulle være en sammenhæng mellem oprettelsen af et holdingselskab og kommunikationsværktøjer i Nordisk Kommunikation, så er det let afvise. For de første er rettighederne ikke alene ejet af det danske Nordisk Kommunikation A/S og for det andet ejede Pelle Carlo Nilsson kun 40% af Nordisk Kommunikation A/S og ville således aldrig før konkursen kunne have erhvervet rettighederne til et andet selskab uden de øvrige aktionæres og bestyrelsens viden. Så det kan jeg sige med sikkerhed ikke er sket,” siger Henrik Wagn.

Også kurator er opmærksom på tilstedeværelsen af værktøjer.

“Men de er ikke solgt endnu. Det skyldes bl.a., at der er nogle rettigheder, der skal løses op for først”, siger Ulrik Holsted-Sandgreen.

Han siger, at der næppe vil blive penge til andet end lønmodtagerne ud af boet.

“I virksomheder som disse falder aktiverne meget hurtigt i værdi i tilfælde af en konkurs”, siger Ulrik Holsted-Sandgreen

Nordisk Kommunikation blev i perioden lige op til konkursen ramt af en prekær affære, hvor en samlet medarbejderstab i et brev til bestyrelsen anklagede den adm. direktør for sexchikane – en henvendelse, som bestyrelsesformand Henrik Wagn tog “meget alvorligt”.