Af Peter Engholm peter@bureaubiz.dk

Skilsmissen mellem Propaganda og McCann fordeler hhv. 5 og 2 partnere på de ”nye”, selvstændige bureauer. Men Sune Bang, Tobias Rosenberg og Olof Stenström går andre veje.

Bureaubiz fortalte fakta i sidste uge: Propaganda og McCann skilles. Fem partnere viderefører Propaganda-kulturen, mens to partnere etablerer McCann Copenhagen.

De sidste tre partnere – Sune Bang, Tobias Rosenberg og Olof Stenström – falder uden for dette set-up, idet de pr. 1. januar starter for sig selv i et nyt bureau.

“Vi er Propaganda McCann-mænd i hele december. Og vi kommer til at være meget herinde i januar, hvor vi bl.a. har Danmarks Indsamlingen den 24. januar. Og vores julefrokost bliver ikke en farvel-ting, for vi kommer til at ses relativt ofte”, siger Sune Bang.

De tre udbrydere repræsenterer tilsammen 40 års brancheerfaring, og på den baggrund har skilsmissen været bemærkelsesværdig:

“Vi skilles i uset god ro og orden. Samarbejdet har været unikt, og alle kommer ud af det på en god måde. Propaganda McCann leverer komplicerede løsninger til kunderne – nu har vi selv stået i en kompliceret situation og er kommet igennem den på løsnings-orienteret måde. Når man splitter op, bliver man ofte splittede – og modstandere – men her er nedsmeltningen udeblevet. Det er også en cadeau til McCann-netværket. Vi har haft fokus på bolden, dvs. kundens behov,” siger Sune Bang.

Trioen har udover Danmarks Indsamlingen også arbejdet for bl.a. Nescafé, Tivoli, Politiken, BRF Kredit, Skat, Efterskolerne og HK – indtil for ganske nylig – men navn og kundeliste på det nye bureau må vente. Men selvstændighedstrangen kunne ikke vente.

“Tobias, Olof og jeg kender hinanden tilbage fra Grey i 1999. Vi har flere gange været ved at etablere vores eget, men hidtil har andre spændende muligheder budt sig til – inkl. Propaganda McCann – men netop på denne konstruktive baggrund var det oplagt for os at stifte vort eget bureau”, siger Sune Bang.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club