Propaganda McCann – hvad med de sidste 3?

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Skilsmissen mellem Propaganda og McCann fordeler hhv. 5 og 2 partnere på de ”nye”, selvstændige bureauer. Men Sune Bang, Tobias Rosenberg og Olof Stenström går andre veje.

Bureaubiz fortalte fakta i sidste uge: Propaganda og McCann skilles. Fem partnere viderefører Propaganda-kulturen, mens to partnere etablerer McCann Copenhagen.

De sidste tre partnere – Sune Bang, Tobias Rosenberg og Olof Stenström – falder uden for dette set-up, idet de pr. 1. januar starter for sig selv i et nyt bureau.

“Vi er Propaganda McCann-mænd i hele december. Og vi kommer til at være meget herinde i januar, hvor vi bl.a. har Danmarks Indsamlingen den 24. januar. Og vores julefrokost bliver ikke en farvel-ting, for vi kommer til at ses relativt ofte”, siger Sune Bang.

De tre udbrydere repræsenterer tilsammen 40 års brancheerfaring, og på den baggrund har skilsmissen været bemærkelsesværdig:

“Vi skilles i uset god ro og orden. Samarbejdet har været unikt, og alle kommer ud af det på en god måde. Propaganda McCann leverer komplicerede løsninger til kunderne – nu har vi selv stået i en kompliceret situation og er kommet igennem den på løsnings-orienteret måde. Når man splitter op, bliver man ofte splittede – og modstandere – men her er nedsmeltningen udeblevet. Det er også en cadeau til McCann-netværket. Vi har haft fokus på bolden, dvs. kundens behov,” siger Sune Bang.

Trioen har udover Danmarks Indsamlingen også arbejdet for bl.a. Nescafé, Tivoli, Politiken, BRF Kredit, Skat, Efterskolerne og HK – indtil for ganske nylig – men navn og kundeliste på det nye bureau må vente. Men selvstændighedstrangen kunne ikke vente.

“Tobias, Olof og jeg kender hinanden tilbage fra Grey i 1999. Vi har flere gange været ved at etablere vores eget, men hidtil har andre spændende muligheder budt sig til – inkl. Propaganda McCann – men netop på denne konstruktive baggrund var det oplagt for os at stifte vort eget bureau”, siger Sune Bang.