QXL lancerer auktions-app

Peter Engholm
25@mail.dk

Online-auktionen rykker nu ud med iPhone-app, der er den første af sin slags blandt auktionssites – i Danmark.

I dag er der premiere på en dansk version af en QXL-applikation, der gør det muligt for iPhone-ejere at byde på auktioner og oprette auktioner direkte fra mobilen. Samtidig promoverer QXL sit nye mobilsite, så også andre mobilejere kan være med.

“Vores konkurrenter er andre auktionssites herhjemme, og jeg føler mig ret sikker på, at ingen af disse har en app-løsning. Der er naturligvis eBay, men de er ikke på det danske marked,” siger Carsten Pahlke, online marketing manager hos QXL.

Netop eBay var meget tidligt ude med en app, og nu siges det, at bud via applikationer udgør ca. 20 pct. af deres samlede budmængde. Lidt flabet: Hvorfor er I først ude nu?

“Nu er vi trods alt de første, der er ude i Danmark. Og den procent-del underbygger om noget ideen om, at auktionsprincpippet egner sig godt til mediet. Men hvis du med spørgsmålet mener, hvorfor det ikke er sket tidligere, så skyldes det en prioritering – vores site er hovedmediet, og her har vi bl.a. brugt ressourcer på at foretage en række forbedringer. Desuden er QXL en del af en større gruppe, og planen er at gå ud ikke kun i Danmark, men globalt. Det sker nu, og vi har haft mulighed for at medudvikle på applikationen,” siger Carsten Pahlke.

Med QXL-app’en kan man blive holdt orienteret om udviklingen i en auktion, så man undgår, at drømme-objektet glider ud mellem fingrene p.g.a. overbud fra andre.

App’en markedsføres i første omgang i QXLs egne kanaler og over for nuværende brugere. Når deres reaktioner er kommet i hus og implementeret i en opdateret version, vil den sandsynligvis markedsføres bredere, i eksterne online-kanaler.

Carsten Pahlke oplyser, at også en android-app er på vej fra QXL.