Reklamefilm havde for meget … til amerikanske SuperBowl seere

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

NBC har afvist en reklamefilm fra en amerikansk dyreværnsgruppe. Hvorfor må du læse i artiklen, fordi vi er bange for at ende i et spam-filter

Vegetarer får bedre sex. Det viser analyser, ifølge en reklamefilm for den amerikanske dyreværns aktivist gruppe, Peta, og det budskab ville gruppen gerne formidle i verdens største og dyreste reklamevindue – den amerikanske SuperBowl med over 100 mio. seere.

Men Peta har åbenbart ladet sig rive så godt med i deres eget budskab, at tv-stationen NBC sagde stop. Filmen er blevet for sexet til de amerikanske seere – eller viser i hvert fald en grad af seksualitet, som går over NBC’s grænser, siger stationens ‘president of advertising standards’, Victoria Morgan.

Peta skriver i et svar på sin hjemmeside: “Jeg er sikker på, at de fleste SuperBowl fans, vil finde reklamen en del mere appellerende end den impotens og andre ikke-så-sexede effekter, som en stadig strøm kyllingevinger og burgers kan have på deres elskovsliv”.

Tilbage står så spørgsmålet, om Peta overhovedet havde intention om at bruge 3 mio. USD på at få vist filmen. Det tvivler de fleste kommentatorer på. Det handler nok mere om at drive trafik til deres website.

Som sagt, så gjort. Se filmen her