Republica har fået eftergivet gæld på 32 mio. kr.

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Samtidig gav 2008 en markant vækst i overskud, og bureauet fremstår således nu økonomisk meget stærkt.

Fusionen mellem Republica og Umwelt og den efterfølgende fission har præget begge bureauers regnskaber i nogle år.

Men nu er der ryddet op – ikke mindst Republica, der netop har offentliggjort et regnskab, hvor man dels kan se bureauets udvikling uden påvirkning af de to tidligere partnere, og hvor man dels har fået eftergivet gæld fra moderselskabet FDB på 32 mio. kr. Dermed går egenkapitalen fra minus 24 mio. kr. til plus 16.

“FDB foretrækker at nedskrive nu – og i stedet se frem til en årrække, hvor vi får udbytte fra et velfungerende selskab med positiv egenkapital. Vi er overordentligt tilfredse med udviklingen i Republica og bakker op om strategien i virksomheden”, siger bestyrelsesformand, Lasse Bolander i en pressemeddelelse. Han kan i den sammenhæng glæde sig over, at der udbetales 6 mio. kr. i udbytte.

Samtidig kan man nu se den konkrete økonomi i regnskabet, idet der skelnes mellem moderselskab og koncern.

Kigger man på koncern, er der tale om et flot overskud på bundlinjen – men dog et fald i bruttoavance på 6 pct. Men det skyldes, at der indgår bruttoavance fra Umwelt og Magnetix i den første del af 2007 i koncern-tallet.

Det bliver renset væk, hvis man i stedet kigger på moderselskabet, og så viser der sig en vækst på 19,8 pct. og en forbedring på alle nøgletal. Incl. en markant vækst i overskuddet, der giver en imponerende overskudsgrad på næsten 25 pct.

Adm. dir. Kenneth Pedersen siger, at det gode resultat skyldes strategien om at være eksperter i tilbudsmarkedsføring. Men her stopper man ikke. Ambitionen er at blive detalhandlens foretrukne bureau.

“Vi er fuldstændigt fokuseret på detailhandlens særlige vilkår. Og vi er det på detailhandlens betingelser, som er direkte og ukrukket købmandskab. Sådan er vi selv. Der er ingen smarte cafeer i det her reklamebureau, siger Kenneth Pedersen”.

Nøgletal for Republica

  • Bruttoavance 55,761 mio. kr. +19,8 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 929.350 kr. +5,8 pct.
  • Lønandel 53 (56)
  • Resultat af primær drift 13,749 mio. kr. +71,9 pct.