Robert/Boisen tjente 44,7 pct. mere

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauets investering i produktions-selskab har skæppet godt på bundlinjen. Man investerer dog fortsat og forventer derfor et lille fald i indtjening i indeværende år.

Man behøver ikke være del af et internationalt netværk for at drive en god bureauforretning i Danmark. Måske endda tværtimod, er der givet en helt del, der vil sige. Og Robert/Boisen & Likeminded er et godt eksempel.

Bureauet blev sidste år købt ud af Grey-gruppen, og regnskabet for 2007 er ganske godt. Bruttoavancen gik frem – også selvom man i årets løb tabte Ikea – men da man har investeret, er overskuddet ikke fulgt lige så godt med, og nøgletallene er blevet lidt forringede. Det ændrer dog ikke på, at det er særdeles gode nøgletal, man opererer med.

Kigger man helt ned på Resultat før skat, står der en markant fremgang på 44,7 pct. til over 10 mio. kr. Det er dog investeringen i produktions-selskabet Gobsmack Productions, der hjælper godt til med et bidrag på næsten 3 mio. kr. Uden dette er overskuddet “kun” steget med knap 9 pct. – bl.a. som følge af investeringer i medarbejdere med henblik på at øge kompetencerne inden for kanaluafhængigt arbejde.

Antallet er steget fra 19 til 22, lønnen ligger i branchens høje ende på ca. 670.000 kr., og er steget med 4,7 pct.

Investeringerne fortsætter i først og fremmest lokaler, teknik og medarbejdere, og derfor forventer man et lidt mindre resultat for indeværende år.

Nøgletal for Robdert/Boisen & Likeminded

  • Bruttoavance 27,213 mio. kr. (+13,9 pct.)
  • Bruttoavance pr. medarb. 1,237 mio. kr. (-1,6 pct.)
  • Lønandel 54,1 (50,9)
  • Resultat af primær drift 7,458 mio. kr. (+8,9 pct.)
  • Resultat før skat 10,056 mio. kr. (+44,6 pct)