Ny telefon bringer Facebook på tv for første gang

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Facebook-telefonen er faktisk ikke er en telefon, men software som kan købes med en HTC eller downloades til andre Android-telefoner.

Facebook præsenterede i går to nyheder. For det første en ny telefon og for det andet, at man for første gang vil gå på tv med en reklamefilm.

Telefonen først. Forskellen mellem Facebooks mobiltelefon – der hedder ’Home’ og faktisk ikke er en telefon, men en software – og andre telefoner, er, at man på skærmen ikke bliver mødt med apps, men med fotos.

Det første man ser, er et foto af en selv samt af ens venner fra Facebook. En anden nyskabelse på Facebook-telefonen, der har et android styresystem, er de såkaldte ’chat heads’, der ifølge Jyllands-Posten betyder, at hvis man er inde på en app, mens der kommer en besked, dukker billedet på afsenderens profilfoto fra Facebook op sammen med beskeden og så kan man chatte med afsenderen, uden at gå ud af den app, man var i gang med.

Telefonen er fra HTC og hedder ’First’. Men man behøver ikke at købe en HTC, man kan også hente Facebook Home ned på andre Android-telefoner via Googles app-shop.

Tv-kampagnen, der skal promovere Facebook Home bliver produceret af Wieden + Kennedy. Som  nævnt den første TV-reklame nogensinde fra Facebook.

TV-reklamen er ikke produceret endnu, men nederst kan man se et videoklip som Facebook har lagt på YouTube, som dog ikke er produceret af Wieden + Kennedy.

Og det er da heller ikke småpenge det drejer sig om, hvis Mark Zuckerberg får held til at få bedre fat i mobilbrugerne og dermed øge omsætningen fra mobilannoncering.

Sidste år solgte Facebook mobile reklamer for 471 mia. dollars, mens man i år forventer at omsætte for 1,53  mia. dollars og for 2,7 mia. i 2014.

Facebook Home er tilgængelig fra 12. april (Jyllands-Posten Erhverv&Økonomi, p. 17, Ad-Age, Version2).