SAS ansætter dansker som ny nordisk kommunikationsdirektør

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Det er en nyoprettet stilling, der skal styrke både image samt intern og ekstern kommunikation. Den nye direktør er rekrutteret hos TDC.

SAS opretter en ny lederstilling som nordisk kommunikationsdirektør, fordi de ønsker mere fokus på både den eksterne og interne kommunikation.

Tidligere refererede kommunikationsafdelingen i SAS direkte til koncerndirektør for HR og Kommunikation, Henriette Fenger Ellekrog, men nu sættes der et ekstra led ind i form af Mette Refshauge.

Samtidig er Henriette Fenger Ellekrogs position styrket, idet hun er en del af den øverste koncernledelse i den nye organisation som koncerndirektør Rickard Gustavsson for nylig har samlet i forbindelse med den nye strategi 4Execellence.

De øvrige i koncernledelsen er CFO Göran Jansson, Flemming Jensen med ansvar for Operations og Benny Zakrisson med ansvar for Infrastruktur samt chefjurist Mats Lönnkvist.

Udover at styrke både den eksterne og interne kommunikation, ønsker man også at styrke SAS’ image med ansættelsen af den nye kommunikationsdirektør:

“Jeg er glad for at kunne styrke kommunikationsteamet både ledelses- og kompetencemæssigt med ansættelsen af Mette Refshauge,” siger Henriette Fenger Ellekrog og fortsætter:

“Mette har den helt rette baggrund for sammen med kommunikationsteamet at videreudvikle vores image i Skandinavien og sammen med det øvrige HR & Kommunikation at styrke vores medarbejderengagement gennem endnu stærkere lederkommunikation og gennem at sikre dialog og kommunikation, der kan nå og engagere alle medarbejdere.”

Mette Refshauge har haft forskellige stillinger i TDC-ejede virksomheder de seneste 12 år, primært inden for HR og kommunikation med fokus på integreret, leder- og forandringskommunikation.

Det seneste år har hun været kommunikationsdirektør i TDC A/S. Før det var hun kommunikationsdirektør i Dansk Kabel TV, hvor hun var en af initiativtagerne til TDC’s første internetbrand, Opasia.

Mette Refshauge er uddannet cand.mag. i filosofi og medievidenskab. Med en tillægsuddannelse i journalistik.

Ligesom Mette Refshauge kom også Henriette Fenger Ellekrog i sin tid til SAS fra TDC, hvor hun var koncerndirektør med ansvar for Human Resources.