Saxo får ny CMO

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Maria Gry Henriksen kom til YouSee i september, men stoppede allerede nogle måneder efter pga en reorganisering. Nu skal hun være CMO for Danmarks største internetboghandel.

Maria Gry Henriksen bliver ny salgs- og marketingdirektør for Saxo. Hun kommer med erfaring fra bl.a. DSB – hvor hun var vice president marketing – TV 2 og TV 3 samt bureauverden.

Senest kommer hun fra YouSee, hvor startede i september 2019 og blev ansvarlig for 70 medarbejdere i marketingafdelingen og en del af YouSees direktion. Her stoppede hun igen tilbage i december 2019. Om baggrunden for, hvorfor det blev så kort tid hos YouSee siger Maria Gry Henriksen:

“YouSee lavede en entreprise agile (reorganisering med fladere struktur, red.) og mit job fandtes ikke mere ligesom de andre direktionsjob. Jeg kom til YouSee, hvor jeg så en mulighed med een stor marketingafdeling, men det blev så ændret, og derfor stoppede jeg.”

Siden har Maria Gry Henriksen holdt en selvvalgt arbejdspause, bl.a. fordi hendes mor blev syg og døde i starten af året. 

“Det tog hårdere på mig end jeg havde regnet med, så derfor har jeg holdt fri og har så samtidig kunnet nyde at være sammen med min lille søn,” siger Maria Gry Henriksen.

Nu er hun så klar til at starte hos Saxo den 1. januar 2021, hvor hun bliver en del af ledergruppen og ansvarlig for 15 medarbejdere. CEO hos Saxo, Natasha Brandt siger om ansættelsen af Maria Gry Henriksen:

”Vi har med Maria fundet den helt rette kandidat til rollen som CMO hos Saxo, og det bliver fantastisk at få så kompetente kræfter til at lede Saxos salgs- og marketingteam. Maria har en stærk, kommerciel marketing- og forretningstilgang kombineret med flere års ledelsesmæssig erfaring. Jeg ser frem til, at hun skal være med til at sætte yderligere fart på udviklingen hos Saxo og sikre, at vi også fremadrettet er danskernes foretrukne bogunivers.”

Selv siger Maria Gry Henriksen om de kommende udfordringer:

”Saxo er et super stærkt brand i Danmark og en virksomhed i rivende udvikling. Kontakten med brugerne på tværs af platforme og formater skaber spændende muligheder, og især den kunde- og dataorienterede tilgang ser jeg som en kæmpe styrke for Saxo. Jeg glæder mig utroligt meget til at indgå i det imponerende arbejde, som Saxo-holdet leverer, og ikke mindst til at være med til at fremme udbredelsen af litteraturen, som et af Saxos kerneområder.”

Før YouSee var Maria Gry Henriksen vice president marketing hos DSB i to et halvt år. Hun har også haft ansættelser hos TV 2 (head of media & development), TV 3 (head of media) samt ansættelser i bureauverden hos bl.a. Maxus (business development director) og OMD (international account director).

Maria Gry Henriksen erstatter Jan Ettrup-Mikkelsen, der tidligere på året skiftede til Menupay, hvor han er CEO.

Saxo er en del af JP/Politikens Hus og består af internetboghandlen Saxo.com, streamingtjenesten Saxo Premium, udgivelsesplat-formen Saxo Publish samt den oprindelige boghandel på Østerbrogade.