Seats free-lancere skaber kommunikationshus sammen med pr-bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Desuden får Marie Mark og Mikkel Jangaard selskab af en AD’er, der for to uger siden forlod Hjaltelin Stahl efter mere end 4 år.

Mikkel Jangaard og Marie Mark vakte opsigt, da de for et år siden vandt Seats budget fra &Co. Det var nemlig en free-lance konstellation, der overtog et budget fra et traditionelt reklamebureau.

De har ikke engang siddet sammen – men det kommer de til nu. Og samtidig er de med til at skabe en form for kommunikationshus, idet de flytter sammen med både et pr-bureau og andre free-lancere.

Bureauet er Mark & Lindberg og adressen er Olof Palmesgade på Østerbro.

Samtidig rykker AD’eren Peter Strange ind.

“Vi har faktisk behov for at være nogle flere, og derfor kan både en tekstforfatter og en rentegner komme på tale. Det grundlæggende koncept ændres der dog ikke på. Vi skal være en samling af selvstændige, der har hver vores forretning kørende – men som samtidig kan involvere hinanden, når det giver mening,” siger Marie Mark og tilføjer:

“At vi så samtidig kan skabe et socialt miljø omkring os, hvor vi både kan snakke om børnene over frokosten og give hinanden sparring er jo bestemt ikke at foragte.”

Free-lancerne vil sidde i samme lokale, mens Mark & Lindberg vil sidde på etagen under. Men det er bestemt tanken, at pr-folkene skal ses som en del af netværket.

“Tanken med det netværksbaserede arbejde er jo netop at søge sammen på tværs af kompetencer, og et pr-bureau, som arbejder med branding er en naturlig del af et sådant netværk,” siger Marie Mark.

Peter Strange er gået selvstændig for to uger siden efter 4 ½ år hos Hjaltelin Stahl.

“Jeg har jo iagttaget, at flere og flere arbejder på denne måde, men først og fremmest var det lysten til at blive herre over egen tid,” siger Peter Strange.

Før Hjaltelin Stahl var han to år i Amsterdam som free-lancer, så han har prøvet tilværelsen før.

Desuden har han været hos Bates, hvor han var team med Nicolai Stahl.