Seks bureauer sættes i forbindelse med TDC’s konkurrence

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

To navne udpeges som sikre deltagere, mens der er mere tvivl om de øvrige.

Jungletrommerne er gået i gang. Selvom direktøren for TDC’s Marketing Communication, Charlotte van Burleigh, svarede med to ord – “Ingen kommentarer” – da Bureaubiz i tirsdags spurgte til, om koncernen er gået i bureaukonkurrence, så synes der ingen tvivl om, at det er tilfældet. Konkurrencen er i fuld gang, og præsentationerne kommer til at ske lidt inde i december ifølge Bureaubiz’ oplysninger.

Spørgsmålet er så, hvem og hvor mange, der deltager. Her nævnes seks bureaunavne.

Halbye Kaag JWT og Umwelt udpeges som de sikre. Halbye Kaag JWT har i forvejen TDC’s kabelselskab Yousee, mens Umwelt for nylig har fået to nye medejere og medlemmer af ledelsen – Martin Michael Hansen og Mikkel Heideby – der begge kommer fra job i TDC.

Herudover nævnes Saatchi & Saatchi, Robert/Boisen & Likeminded samt Kunde & Co. Men her er jungletrommerne mere usikre.

Desuden er der spørgsmålet om det eksisterende bureau, DDB Gruppen. Der kører rygter om, at DDB slet ikke er med i konkurrencen, men ikke om det er selvvalgt eller, om de er blevet vraget.

Der har også været forlydender om, at Saatchi & Saatchi allerede har vundet et delbudget, men der er i det hele taget forvirring om bureauets rolle i forhold til TDC. Saatchi har i forvejen Sonofon-selskabet CBB Mobil på kundelisten.

Charlotte van Burleigh har fortsat ingen kommentarer.