Af Victoria Dahl Understrup, Redaktionsassistent hos Bureaubiz
#comebackstronger med Fant og Eiffel

I en ny global kampagne sender den sierraleonske fodboldklub Flying Stars Amputee en opmuntrende hilsen til skadede fodboldstjerner. Den direkte henvendelse og sammenholdet om spillet har givet kampagnen international opmærksomhed. Bag kampagnen står bureauet Eiffel og den humanitære organisation Fant, Football for a new tomorrow.

Fælles om at være fodboldspiller. Fælles uanset niveau. Og fælles om kærligheden til fodbold. Om du er stjerne i en af de største fodboldklubber eller spiller på en lille grusbane i et af verdens fattigste lande er det kærligheden til spillet, der driver værket.

Som fodboldspiller er det værste at være ude af spillet, fordi man er skadet. Og det gælder på alle niveauer – fra Real Madrid til ildsjælene i den lille siearraleonske klub Flying Stars Amputee. Sådan lyder det i en kampagne for Fant, der arbejder på at skabe en bedre fremtid for børn og unge i Sierra Leone med fodbold som omdrejningspunkt.

#comebackstronger
Skadet til skadet. Spiller til spiller. Henvendelsen er direkte med budskabet Come Back Stronger. Flying Stars Amputee Football Club sender en opmuntrende hilsen til alle skadede spiller i verden.

 

Filmen slutter med en direkte henvendelse fra de lokale helte fra Freetown til fire fodboldstjerner, der er skadede. Blandt andre Marco Asensio fra Real Madrid, Leroy Sané fra Manchester City og André Gomes fra Everton. Flying Stars Amputee Football Club glæder sig til at se dem tilbage på banen.

Undervejs i filmen bliver det tydeligere og tydeligere, at spillerne fra Sierra Leone færdes med krykker. Der sker en optrapning i form af billedbeskæringerne, hvor spillernes skader synes voldsommere og voldsommere. Det bliver tydeligt, hvor skadede de sierraleonske spillere faktisk er, når totalbillederne viser spillerne i fuld statur. De spiller med ét ben og krykker. Og alligevel er de med. De har kæmpet sig tilbage på banen.

“De lokale helte fra Freetown ved om nogen, hvordan det er at være skadet. De er et livsbekræftende bevis på, at uanset, hvad man har været igennem, kan man komme stærkt tilbage,” fortæller kreativ direktør fra Eiffel, Janus Hansen, og fortsætter:

“Humanitære kampagner handler for det meste om mennesker i nød, men da vi mødte The Flying Stars, blev vi overvældet af deres livsmod. Derfor vendte vi situationen om, og lod spillerne fra Freetown sende en hilsen den anden vej.”

Opmærksomhed til Fant og Flying Stars Amputee
Kampagnen har som mål at drage opmærksomhed til Fant – og derfor også Fants mission om at sikre muligheden for, at børn og unge i Sierra Leone kan dyrke idræt gennem oprettelse og vedligeholdelse af idrætsforeninger. Det gælder blandt andet fodboldholdet Flying Stars Amputees, der udelukkende består af handicappede spillere.

Og det ser ud til at virke. Når Flying Stars Amputee rækker en hånd ud til fodboldens skadede superstjerner, rækker de skadede stjerner en hånd tilbage. Både André Gomes og Marco Asensio responderer på historien på de sociale medier, hvilket har sendt Fants budskab ud til flere millioner af deres følgere.


Marco Asensio og Everton deler kampagnen på deres Instagram-historie, og André Gomes kommenterer på Fants eget Instagram-opslag

Flere internationale medier har taget historien op, heriblandt SoccerBible, Liverpool Echo, Copa90 og msn. Og det er ikke tilfældigt, fortæller Tobias Høgsberg, CEO i Eiffel.

“Det er selvfølgelig først og fremmest den gode idé, der baner vejen. Men vi har brugt meget energi på at planlægge og orkestrere aktiveringen af kampagnen med dygtige samarbejdspartnere,” fortæller Tobias Høgsberg videre.  

Helt tæt på borgerkrigsskadede fodboldspillere
Flying Stars Amputee Football Club er et af de projekter, som Fant støtter i hovedstaden Freetown. Sierra Leone har været borgerkrigsramt i 11 år, og det er fra den krig, at mange af byens indbyggere er blevet skadet. På grund af landminer og oprør har flere civile mistet arme og ben. 50.000 døde, og næsten halvdelen af befolkningen blev sendt på flugt.

Flying Stars Amputee kan siges at være symptom på borgerkrigen, da de trods mistede lemmer kæmper sig videre fra krisen.

I kampagnen kommer man tæt på spillerne og oplever helt nært, hvordan det står til, og hvordan de lever. Og vigtigst: Hvordan de kæmper videre og bruger fodbolden i deres kamp.

Filmen er skudt på 16 mm for at fremhæve autenticiteten og den råhed, man møder i Freetown, fortæller Eiffels kreative direktør, Janus Hansen.

“Der er langt til Sierra Leone i mere end en forstand. Det var en barsk oplevelse at se, hvad fattigdom gør ved folk, men også smukt at se, hvordan Fant gør en forskel for disse mennesker,” fortæller han.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club