”Skræmmekampagne” skal hjælpe nye studerende på boligmarkedet

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Prankvertising. Lejebolig har sammen med produktions-selskabet Mayday skabt en film, der skal få studerende til at tænke sig om når de skal leje en bolig.

Mere end 60.000 har netop fået besked på, at de er optaget på et studium. Det giver boligudfordringer – specielt i de store byer. Og dermed også plads til plattenslagere.

Som led i sin markedsføring har Lejebolig.dk valgt at sætte fokus på det problem – dels ved at opstille en række gode råd, som man kan finde på hjemmesiden, og dels ved at producere en film, hvor man skræmmer en række unge boligsøgende fra vid og sans.

Der er tale om en prankvertising, som er udviklet i samarbejde mellem Lejebolig selv og produktionsselskabet Mayday, mens Another Communication har hjulpet med PR-delen (se filmen herunder og sitet her).

”Den voldsomme efterspørgsel på boliger i august måned resulterer desværre nogen gange i, at nye lejere forhaster sig og skriver under på lejekontrakter, inden de har sat sig ordentlig ind i hvad de indeholder,” siger Michael Eggert, som er direktør for lejebolig.dk.

Den øgede efterspørgsel skaber som nævnt også bedre arbejdsbetingelser for deciderede svindlere. De forsøger at lukrere på den massive efterspørgsel ved at oprette falske lejemål med henblik på at franarre depositum fra boligsøgende. Lejebolig.dk har derfor opsat en række valideringskriterier, som skal sikre, at ingen falske annoncer kommer igennem nåleøjet, så boligsøgende trygt kan finde deres nye studiebolig på hjemmesiden.

”Selvom vi gør alt hvad vi kan for at validere vores annoncer, så opfordrer vi samtidig boligsøgende til selv at have antennerne ude, således at de også selv kan opfange eventuelle mistænkelige annoncer eller henvendelser, hvad enten de søger via os eller andre kanaler. Og vi håber, at vi med vores nye kampagne kan ruste de kommende lejere til at være ekstra opmærksomme og bruge deres sunde fornuft, når de skal ud finde deres nye bolig,” fortæller Michael Eggert.

  • Der har været indrykket knap 50.000 udlejningsannoncer over de sidste 12 måneder på lejebolig,dk
  • I 2013 blokerede lejebolig.dk 136 falske annoncer
  • Indtil nu har lejebolig.dk blokeret 126 falske annoncer i 2014
  • I august stiger søgningen efter boliger på lejebolig.dk med 45 pct.

Lejebolig indgår i Freeways, som rummer en række forskellig sites. Virksomheden blev stiftet i 1998, og det første site var Dating.dk