Splittelse i IQ Medier

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Den ene af de to ejere i selskabet med kontroversielle udmeldinger er købt ud.

“Fyr bureauet”. Således lød det aggressivt fra selskabet IQ Medier i august, da man i en pressemeddelelse fortalte om, at mange kunder klagede deres nød over reklamebureauernes manglende evne til at håndtere online.

Men det var ikke første gang, de to ejere af IQ Medier, Rune Lundager og Casper Ravn Sørensen gjorde sig bemærket med udtalelser. For ca. et år siden kunne de stolt fortælle, at deres helt unge selskab havde fået et købstilbud fra et engelsk IT-firma på næsten 20 mio. kr.

Men de afslog, fordi de mente at, deres firma var mere værd – dette til trods for, at firmaets økonomiske resultater gav meget lidt grobund for en sådan værdi. 2009 regnskabet viste en bruttofortjeneste på ca. 1 mio. og et resultat før skat på ca. +0,1 mio. kr.

Forventningerne var dog enorme. Rune Lundager stillede i februar en omsætning på 30-35 mio. kr. i udsigt for hele 2010.

Men nu er han ikke mere en del af selskabet. I sidste uge sendte man en meddelelse ud til kunder og samarbejdspartnere om, at Rune Lundager er købt ud af IQ Medier og alle underliggende selskaber.

Casper Ravn-Sørensen fortsætter som ejer og direktør i selskaberne.

Bureaubiz har siden i mandags via mail og telefon forgæves forsøgt at få kontakt til Casper Ravn-Sørensen for yderligere kommentarer – f.eks. om hvad det har krævet at købe Rune Lundager ud, idet man jo må forvente, at han ikke bare vinker farvel til en værdi på et to-cifret millionbeløb.

Heller ikke Rune Lundager har ringet tilbage.

Men med hans afgang er det ikke slut med ændringer i firmaet, som i sidste uge også meddelte, at en Affiliate Partner Manager var blevet bortvist med øjeblikkelig virkning.